
Začinjeno povrće sa piletinom i parmezanom.
Sastojci:
– pileće bijelo meso
– manji brokoli
- manji karfiol
- 4 šargarepe
- 1 veći praziluk
- 4 čena bijelog luka
- 2 kašičice kurkume
- so, biber
Priprema:
Propržiti bijelo pileće meso isječeno na kocke. Kada bude gotovo ostaviti sa strane poklopljeno.
Iskidati karfiol i brokoli na cvjetove, praziluk i šargarepu isjeckati na kolutove, a bijeli luk isjeckati na sitno ili izgnječiti, po želji.
Prvo propržiti praziluk, kratko, pa dodati povrće i dinstati dok ne omekša, ali ne previše. Bijeli luk dodati pred kraj dinstanja.
Zatim povrću dodati proprženu piletinu, po potrebi malo vode, so, biber i kurkumu. Još par minuta dinstati, pa skloniti sa šporeta.
Servirati toplo posuto parmezanom.
Коментари (0)
Оставите свој коментар