/ - FOTO SKRINšOT ILUSTRACIJA YOUTUBE
31/01/2023 u 18:10 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Uz ovaj trik, kamenac u tuš-kabini će nestati

Postoji rješenje kojim možete ukloniti ružne mrlje na tuš-kabini

Ako imate tuš-kabinu, sigurno vodite borbu sa kamencem koji ugrožava plastične ili staklene površine, a time i kupaonicu, koja čak i kada je najčišća, ne izgleda tako. Postoji rješenje kojim možete ukloniti ružne mrlje na tuš-kabini.

Odličan je osjećaj izglancati kupaonicu pa se istuširati u tuš-kabini u kojoj se blistaju pločice. Naravno i glava tuša mora biti skroz čista, rupice oslobođene od kamenca kako bi voda nesmetano tekla.

ČIŠĆENJE BEZ NAPORA

Glava tuša može se očistiti bez napora i na vrlo jednostavan način uz pomoć alkoholnog sirćeta. U plastičnu vrećicu ulijte u istom omjeru sirće i vodu, uronite unutra glavu tuša, zavežite vrećicu oko njega i ostavite nekoliko sati ili preko noći pa ujutro isperite vodom. Iz glave tuša nestat će sav kamenac i ona će izgledati kao nova. A šta sa tuš-kabinom?

TABLETE ZA MAŠINSKO PRANJE SUĐA

Pločice u tuš-kabini mogu se očistiti uz pomoć tableta koje se koriste za mašinsko pranje suđa. Uzmite tabletu (prije toga je izvadite iz folije) i ostavite da malo omekša, piše Avaz.

Potom njome izribajte tuš-kabinu pa isperite toplom vodom, a onda obrišite suvim peškirom. Bilo bi dobro navući gumene rukavice kako biste zaštitili kožu od hemikalija. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:36