Sjajne Norvežanke slave treće zlato na OI / EPA-EFE-ALEX PLAVEVSKI
10/08/2024 u 16:56 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Norvežanke očitale lekciju Francuskinjama za treće olimpijsko zlato

Rapsodija izabranica Torira Hergeirsona i najljepši kraj karijere za Stine Ofdedal

Najviše su Francuzi na Olimpijskim igrama očekivali od svojih rukometnih reprezentacija, ali su na domaćem terenu u Lilu ostali bez obje krune - "eksperte" je sa trona skinula Njemačka u četvrtfinalu, a Norveška je danas u finalu ženskog turnira očitala lekciju Francuskoj - 29:21 za ukupno treće zlato, prvo od Londona 2012. i osmu medalju na najvećoj sportskoj smotri.

U velikom stilu Norvežanke su vratile zlato u svoju riznicu nakon 12 godina - bila je to rukometna rapsodija izabranica Torira Hergeirsona.

Francuskinje su bolje počele meč i povele sa 3:0, ali onda su Norvežanke stvari uzele u svoje ruke. Nekako su se izabranice Olivije Krumbolca koji je danas završio svoju veliku trenersku karijeru i držale u prvom dijelu, ali u nastavku su potpuno razbijene. Norvežanke, predvođene sjajnom Stinom Ofdedal koja je danas odigrala svoj poslednji meč u karijeri i imala najljepši mogući oproštaj su bile neuhvatljive i ostavarile ubjedljiv trijumf.

Heni Rajstad i Kari Bratset-Dale sa osam pogodaka predvodile su Norvešku do trijumfa, Oftedal je postigla četiri pogotka, a na golu klasu i u 44. godini potvrdila Katrine Lunde sa 12 odbrana, koja je izabrana i za MVP olimpijskog turnira.

Najefikasnije kod Francuske koja sada u vlasništvu ima samo evropsku titulu su bile Orlan Kanor sa pet i Tamara Horaček sa četiri gola.

Bronzu je, podsjetimo, uzela Danska koja je u skandinavskom derbiju nadigrala Švedsku sa 30:25.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
OI PARIZRUKOMET OI
19. septembar 2024 03:11