Danci bolji od ”zmajčeka” / EPA-EFE-ALEX PLAVEVSKI
09/08/2024 u 23:31 h
D.K.-D.K.-
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Slovenija hrabro pala, Danska za krunu protiv Njemačke

Trostruki uzastopni svjetski prvak će imati priiku da vrati zlato u svoje vlasništvo

Ništa od nove senzacije Slovenije - Danska je u drugom polufinalu olimpijskog turnira rukometaša u Lilu opravdala ulogu favorita (31:30) i zakazala bitku za zlato protiv Njemačke u nedjelju od 13.30 časova.

Danci će biti u prilici da vrate zlato koje su osvojili u Riju 2016. godine, a onda ga izgubili u Tokiju 2021. Sa druge strane, Njemačka će pokušati da po prvi put postane olimpijski šampion, nakon što je prije 20 godina izgubila finale u Atini od Hrvatske.

Namučio je tim Uroša Zormana i trostrukog svjetskog prvaka, imao napad za produžetke nakon što je Klemen Ferlin odbranio sedmerac Mikelu Hansenu, ali nije uspio da ga materijalizuje. Aleks Vlah je pokušao da probije odbranu Danaca, ali je fauliran. Umjesto sedmerca nakon pregleda VAR-a češke sudije Horaček i Novotni su dosudile samo deveterac za Sloveniju, a šut Boruta Mačkovšeka završio na bloku.

Magnus Landin je predvodio Dansku sa šest golova, Lukas Jorgensen i Hansen su dodali po pet, a Matijas Gisdel, Simon Pitlik i Rasmus Lauge po četiri. Kod Slovenije koja će se protiv Španije boriti za bronzu u nedjelju (9.00) najefikasniji su bili Dean Bombač i Aleks Vlah sa po sedam pogodaka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PARIZ 2024OI PARIZ
19. septembar 2024 03:17