Olimpijske igre / FFHANDBALL
28/07/2024 u 12:56 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Skandinavski okršaj pripao Norveškoj

Norvežanke bolje od Danske, domaćin nadigrao Holandiju

Ženska rukometna reprezentacija Francuske pobijedila je Holandiju 32:28, u drugom kolu Grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu. Domaća selekcija većim dijelom meča kontrolisala je dešavanja na terenu, te konstantno vodila sa tri ili četiri gola razlike. Neprikosnovena je u redovima ,,trikolorki" bila Kloe Buke Valentini sa 10 pogodaka. Po pet golova za pobjedničku ekipu postigle su Estel Nze Minko i Poleta Fopa. Sa druge strane, u redovima ,,lala" najbolje su bile Anđela Malestejn sa sedam i Lois Abing sa šest pogodaka. 

U skandinavskom derbiju Norveška-Danska, u okviru Grupe A, praktično se nijednog momenta nije postavljalo pitanje pobjednika. Norvežanke su u prvom poluvremenu demolirale Dankinje, te imale prednost od plus devet(11:2). Tu razliku održavale su čitavim tokom duela do konačnih 27:18. Kari Bratset Dali i Veronika Kristijansen sa po šest golova vodile su dvostruke olimpijske šampionke do prvog trijumfa u grupnoj fazi. Šuterski su u danskom sastavu bile raspoložene samo Trine Ostregor Jensen sa pet i Kristina Jorgensen sa četiri gola.

Nakon ubjedljivog poraza na premijeri od Danske, rukometašice Slovenije pokazale su reakciju i savladale Južnu Koreju u drugoj rundi B grupe olimpijskog turnira - 30:23.

Selekcija koju vodi crnogorski stručnjak Dragan Adžić upisala je tako prvi i istorijski trijumf na najvećoj sportskoj smotri, i ostala u igri za plasman u četvrtfinale.

Tamara Mavsar јe predvodila Sloveniju sa sedam pogodaka, Ana Gros je dodala pet, dok je odlična na golu bila Maјa Voјnović sa 13 odbrana. Korejke koje su na startu iznenadile Njemačku doživjele su prvi poraz, a najefikasnija protiv Slovenki su bile Bitna Vo i Kjungmin Kang sa po sedam pogodaka.

 Veliko iznenađenje priredila je Angola, nadigravši Španiju 26:21, dok je Švedska bila bola od Njemačke 31:28.

U premijernom duelu današnjeg programa, Mađarska je u dramatičnom finišu srušila Brazil 25:24 i ostvarila prvi trijumf. 

Rezultati drugog kola:  Grupa A: Slovenija-Južna Koreja 30:23, Švedska-Njemačka 31:28, Norveška-Danska 27:18. Grupa B: Brazil-Mađarska 25:24, Angola-Španija 26:21, Francuska-Holandija 32:28. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
OI PARIZRUKOMET OI
19. septembar 2024 03:06