/ -
10/07/2024 u 15:38 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Borovinić Bojović: Podgorica i Crna Gora nemaju pravu budućnost bez studenata

Učiniću sve što je u mojoj moći da Skupština Glavnog grada kao institucija pruži podršku studentima, poručila je Borovinić Bojović

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović razgovarala je sa studentima koji su se u prethodne dvije godine istakli po rezultatima u akademskoj zajednici, a koji su dobitnici Studentske nagrade i finansijske podrške Glavnog grada.

– Ideja za ovo okupljanje podstaknuta je vašim rezultatima, koji su izvanredni. Bez vas, Podgorica ni Crna Gora neće imati pravu budućnost, zato smo željeli da podstaknemo dobar oblik saradnje, koji vas može uključiti u rješavanje konkretnih problema – saopštila je Borovnić Bojović.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada se osvrnula na problem emigriranja mladih stručnjaka van zemlje, u potrazi za boljim uslovima života, te poručila da će nastaviti da motiviše mlade ljude da ostanu u Crnoj Gori, kako bi kao glavni potencijal za prosperitet i glavni aduti Podgorice i Crne Gore, doprinijeli društvu.

– I sama sam studirala van zemlje, i to u trenucima kada je naša država bila u velikoj krizi. Društveno-politička situacija u Crnoj Gori je u prethodnom periodu bila jedan od vodećih razloga za napuštanje zemlje. Naša zemlja je izgubila veliki broj visoko kvalifikovanih stručnjaka koji su otišli u zemlje sa naprednijim tržištem rada. Ovo je kompleksan problem, sa dalekosežnim posljedicama. Ipak, učiniću sve što je u mojoj moći da se Skupština Glavnog grada kao institucija pruži podršku studentima, da otvori svoja vrata za vas, jer je ovo vaš dom i stoji vama na raspolaganju – poručila je Borovinić Bojović.

Studenti su imali priliku da sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada razgovaraju o sopstvenim izazovima u obrazovanju, ali i da predlože konkretne inicijative koje će se realizovati u predstojećem periodu.

– Doprinos zajednici ne treba i ne mora da predstavlja vaš profesionalni zadatak, ali se nadam da taj cilj može da oživi vašu inspiraciju. Zato, čvrsto vjerujem da vaš ostanak, prisustvo i rad mogu donijeti važne promjene koje su potrebne našem društvu – zaključila je Borovinić Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 12:30