/ -
23/04/2024 u 13:29 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CBCG nagradila pobjednike školskog takmičenja u SEŠ "Mirko Vešović"

Drugu nagradu osvojila je ekipa drugog razreda - Lara Vukotić, Mija Palibrk i Sara Ramović, a treću nagradu učenice drugog razreda Anđela Raičević, Arijana Emini i Natalija Bošković

Učenici četvrtog razreda Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović" Luka Adžić, Nemanja Peković, Dejan Đukić i Ilija Maliković nagrađeni su sa 500 eura za najbolju biznis ideju ma školskom takmičenju koje je organizovano pod pokroviteljstvom Centralne banke Crne Gore. Oni su na takmičenju učestvovali sa biznis idejom TrashGo, a mentori su im bili Violeta Đukanović i Božana Vujadinović. rashGo.

– Riječ je o ideji za efikasno upravljanje otpadom, putem aplikacije koja bi obezbjeđivala mapiranje lokacija za odlaganje smeća, odnosno putem pružanja usluge odnošenja smeća i drugog otpada privatnim i pravnim licima direktno sa njihovih lokacija, bilo na poziv ili na osnovu pretplate – saopšteno je iz Direkcije za komunikacije Centralne banke Crne Gore.

Drugu nagradu u iznosu od 400 eura osvojila je ekipa drugog razreda - Lara Vukotić, Mija Palibrk i Sara Ramović, uz mentorstvo profesorice Adrijane Mugoše, sa biznis idejom Ski map aplikacije, dok su treću nagradu od 300 eura osvojile učenice drugog razreda Anđela Raičević, Arijana Emini i Natalija Bošković, uz mentorsktvo Adrijane Mugoše, za biznis ideju zaštitne narukvice – Safe bracelet.

– Centralna banka Crne Gore je obezbijedila ukupni nagradni fond, a u cilju jačanja finansijske edukacije. CBCG kontinuirano djeluje na podizanju finansijske pismenosti posebno među djecom i mladima, i stimuliše ih u sticanju znanja, stavova i vještina u oblasti preduzetništva, kao važnog segmenta ekonomskog razvoja – poručuju iz Direkcije za komunikacije CBCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:46