Грађанима се мора обезбиједити сервис / -Андријана
10/12/2021 u 08:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђорђе Сухих: Град да формира своје предузеће за превоз

Локална управа има двије могућности, или да оснује своје предузеће које ће се бавити градским превозом или да аутобусе дамо некоме ко ће да управља њима у наше име, али ја сам ипак за то Град треба да одрађује тај посао и направи своје предузеће, сматра Ђорђе Сухих, предсједник Скупштине Главног града.

Из Главног града је најављено да ће ове седмице расписати тендер за куповину аутобуса, вриједне два милиона еура, који, како је раније саопштено из локалне самоуправе, неће бити уступљени на коришћење садашњим превозницима јер не испуњавају законске услове.

– Локална самоуправа има могућност или да оснује своје предузеће или да да аутобусе некоме ко ће да њима управља у наше име. Мораће се опредијелити за једну од тих опција и опозиција ће одмах критиковати зашто није она друга опција. Шта год да кажете има и предности и мана. Ако направимо своје предузеће сасвим сам убијеђен да ће бити - ево праве још једно предузеће, хоће да запосле своје људе. Лично, моје мишљење је да ја више волим да Град управља неким својим ресорима између осталог, и са тим. И када смо одлучили да дамо приватницима да ријеше проблем саобраћаја то смо урадили на основу тога што смо имали препоруку сарадника са Запада гдје су нам јасно саопштили да Град треба да обезбиједи грађанима сервис. Ја са можда из оног старијег времена и више сам за то да то Град одрађује, и сматрам да имамо довољно доброг кадра да можемо да нађемо људе који би то организовали да то стварно функционише на ефикасан начин – поручује Сухих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 09:36