/ -
31/01/2024 u 11:08 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad raspisao javni poziv: Podstanarima mjesečno po 50 eura

Odlukom o budžetu Glavnog grada Podgorice za 2024. godinu predviđen je iznos sredstava za naknadu dijela troškova zakupnine u iznosu od 100.000 eura, piše u javnom pozivu

Podstanari sa prebivalištem u Podgorici u narednih 30 dana mogu se prijavljivati za naknadu dijela troškova zakupnine po osnovu javnog poziva koji je raspisao Glavni grad. Naknada dijela troškova zakupnine, kako je naznačeno u javnom pozivu, odobrava se na period od 12 mjeseci, a mjesečna visina naknade iznosi 50 eura.

– Sredstva za naknadu dijela troškova zakupnine isplaćuju se u tekućem mjesecu najkasnije do desetog za prethodni mjesec. Odlukom o budžetu Glavnog grada Podgorice za 2024. godinu predviđen je iznos sredstava za naknadu dijela troškova zakupnine u iznosu od 100.000 eura – piše u javnom pozivu.

Iz Sekretarijata za socijalno staranje navode da i ove godine nastavljaju sa realizacijom programa podrške podstanarima zbog složene socio-ekonomsku situaciju, kao i činjenicu da veliki broj građana nema riješeno stambeno pitanje.

– Pravo na naknadu dijela troškova zakupnine imaju podstanari sa prebivalištem u Podgorici, a subvencioniranje se odobrava na period od 12 mjeseci, nakon čega se konkurs obnavlja. Komisija će, na osnovu dobijenih podataka, utvrditi konačnu rang listu, a nakon sprovedene procedure pristupiće se potpisivanju ugovora o naknadi dijela troškova zakupnine, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze zakupca i Glavnog grada. Prijave na javni poziv dostavljaju se u zatvorenoj koverti, na adresu - Sekretarijat za socijalno staranje, Ulica Vuka Karadžića broj 16 – navode iz Sekretarijata za socijalno staranje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:11