Anđušić i Injac / -
29/03/2024 u 18:25 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Injac: Unaprijedili smo rad mjesnih zajednica

Neposredna komunikacija sa lokalnom zajednicom je suštinski bitna za nas i olakšava nam da zajednički radimo na realizaciji ideja i uočavanju nedostataka čijim otklanjanjem utičemo na kvalitet života u određenom dijelu grada, poručila je gradonačelnica Olivera Injac

U prethodnih nekoliko mjeseci urađeno je dosta toga da se unaprijedi rad mjesnih zajednica, ocijenila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, na sastanku sa sekretarima mjesnih zajednica. 

– Odlukom koju pripremamo biće prevaziđene zastarjele procedure i građani će na efikasniji način moći da učestvuju u donošenju odluka. Neposredna komunikacija sa lokalnom zajednicom je suštinski bitna za nas i olakšava nam da zajednički radimo na realizaciji ideja i uočavanju nedostataka čijim otklanjanjem utičemo na kvalitet života u određenom dijelu grada – saopštila je gradoačelnica Injac.

Sekretarka za lokalnu samoupravu Slađana Anđušić saopštila je da su prevazišli  brojne prepreke koje su mjesne zajednice držale udaljenim od građana i njihovih stvarnih potreba.

image

Građani iznijeli zahtjeve

-

– Uložili smo i značajna sredstva za renoviranje prostorija u kojima funckionišu neke mjesne zajednice, poboljšali njihovu vidljivost, a odlukom stavili u fokus suštinsku ulogu koju imaju – a to omogućavanje neposredne demokratije kroz veće učešće građana u donošenju odluka – kazala je Slađana Anđušić.

Sastanku su prisustvovali sekretarka za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Slađana Anđušić, sekretar za prostorno planiranje i održivi razvoj Miljan Barović, sekretar za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović, kao i predstavnici gradskih preuzeća i službi Glavnog grada. 

Predstavnici MZ istakli probleme parkiranja, sanaciјe puta Grbavci- Vukovci, rasvјete na Starom aerodromu, ograde oko Elektro škole ...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:23