/ -Дејан Лопичић
16/03/2022 u 13:06 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лига основних школа од 17. марта до краја маја

У десет заступљених спортова надметаће се више од 1.000 ученица и ученика, саопштено је из Секретаријата за културу и спорт

Лига основних школа биће одржана од 17. марта до краја маја, а за овогодишње такмичење пријавили се 20 подгоричких школа, саопштено је из Секретаријата за културу и спорт. У десет заступљених спортова надметаће се више од 1.000 ученица и ученика.

– Повољниjа епидемиолошка ситуациjа у земљи омогућила jе да масовност овог такмичења, са традициjом дугом преко двиjе децениjе, буде на рекордном нивоу. Веома смо задовољни броjем приjављене дjеце, с обзиром на то да jе jедан од циљева Лиге основних школа да што више школараца мотивишемо да се укључе у спортске процесе, како би се такмичили, дружили и били физички активни, а све због позитивних утицаjа на њихово здравље, и такође, бољи успjех у школи – саопштили су из Секретаријата

Лига почиње турнирима у малом фудбалу за дjечаке и дjевоjчице, а потом ће услиjедити спортске борбе у одбоjци, кошарци, рукомету, шаху, атлетици, стоном тенису и каратеу.

– Новост су такмичења у баскету 3x3 и пливању, у коjима ће подгорички ђаци први пут добити шансу да одмjере снаге. Циљ манифестациjе jе оснаживање школског спорта као фундамента општинског и државног спорта, па нам jе, осим масовности из коjе неминовно произилази квалитет, изузетно важно да из године у годину у програм манифестациjе укључуjемо нове спортске дисциплине. У овоj едициjи то ће бити нови олимпиjски и у Црноj Гори популарни спорт – баскет 3x3, али и надметања у пливању, коjа ће бити организована на базенима у склопу Спортског центра,,Морача''– наводе из Секретаријата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:40