Лига основних школа / - Фото: Мина
12/05/2022 u 19:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лига основних школа: "Максим Горки" понова најбоља

Лига основних школа Подгорице у 22. издању окупула jе више од хиљаду ученика из 21 школе, од коjих jе наjуспшjешниjа била Мксим Горги, саопштено jе из Секретариjата за културу и спорт Главног града

Лига jе почела 17. марта турнирима у фудбалу, а подгорички основци представлjаjући своjе школе надметали су се у кошарци, одбоjци, рукомету, шаху, стоном тенису, каратеу, атлетици и по први пут у баскету 3×3 и пливању.

- Такмичења су траjала готово два мjесеца, што jе изискивало велики организациони напор, али jе краjњи резултат импресиван и можемо слободно рећи да су сви циљеви овогодишњег издања Лиге основних школа у потпуности испуњени - саопштили су из Секретариjата за културу и спорт.

Наводи се да jе поента манифестациjе да у спортске процесе уклjучи што већи броj дjеце и да их стимулише да буду физички активна и да се надиграваjу, друже, буду задовољна и са осмjехом иду на тренинг и у школу.

- Броj ђака коjи су се такмичили превазишао jе наша очекивања и сигурни смо да ће у наредним издањима Лиге та цифра наставити да расте. Ове године смо у програм укључили два нова спорта, баскет 3×3 и пливанjе, што jе изазвало огромно интересовање и показало се као пун погодак, даjући нам додатни елан у нашим напорима да развиjамо спорт у Главном граду, са фокусом на нашим наjмлађим суграђанима - саопштено jе из Секретариjата.

Саопштено jе да jе ОШ Максим Горки одбранила титулу наjуспjешниjе подгоричке спортске школе са 12 освоjених подиjума (по три прва и друга и шест трећих мjеста).

Као другопласирана завршила jе ОШ Октоих са шест, док jе трећа била ОШ Сутjеска са пет пласмана на побjедничко постоље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:37