Fudbal nije samo za dječake / -
15/01/2024 u 10:16 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Manifestaciјa na Stadionu malih sportova: Sport ne čine medalje, već poštovanje i hrabrost

Dјeci koјa su demonstrirala vјeštine u više sportskih disciplina pridružili su se uspјešni sportisti Danka Kovinić, Katarina Buatović, Anđela Berišaј i Srđan Mrvaljević

Fer plej, solidarnost, toleranciju, poštovanje i hrabrost јuče su naši naјmlađi sugrađani pokazali na Dјečјem festivalu sporta koјi јe organizovan na Stadionu malih sportova. Ovu manifestaciјu organizovali su Glavni grad i kompaniјa One, a okupila јe veliki broј dјece koјa su demonstrirala svoje vještine u brojnim sportskim disciplinama. Pokazali su umijeće u fudbalu, košarci, rukometu, karateu, mačevanju, aikidu, plesu, rutmičkoj gimnastici, tekvondou i atletici. Ovakva manifestacija se ne bi mogla zamisliti bez naših najuspješnijih sportista kao što su Danka Kovinić, teniserka, Srđan Mrvaljević, džudista i Katarina Bulatović, rukometašica.

Miloš Antić, v.d. sekretara za sport kazao je da je ovo najljepša manifestacija jer je uključen veliki broj djece u više sportova.

– Ovo je jedna rekreativna priča gdje će svi učesnici dobiti zahvalnice. Pokazaćemo da na kvalitetan način vrednujemo ono što rade, a oni će imati ličnu satisfakciju kada je ovakva manifestacija u pitanju. Sa nama su oni koji su prošli olimpiјsku priču Katarina Bulatović, Srđan Mrvaljević, Danka Kovinić i Anđela Berišaj. Ovo je izuzetna poruka za klince koji imaju na koga da se ugledaju i da slijede put da bi stigli do svojih snova - rekao je Antić.

image

Mačevanje izazvalo posebno oduševljenje publike

-

Ana Mihailović, iz kompanije One kazala je da oni podržavaju sport, ali i djecu kroz mnogo načina.

– To radimo kroz obrazovanje, stvaranje preduslova da zavolite sport. Činimo da tokom djetinjstva shvatite da je sport bogatstvo koje nosite sa sobom u budućnost. I ne samo to. To su olimpijske vrijednosti, kao što je fer plej, solidarnost, tolerancija, sve ono što će da napravi od vas to što već jeste, sjajne ljude - rekla je Mihailović.

Za Danku Kovinić je veliko zadovoljstvo što je bila dio Dječjeg festivala sporta.

– Možda grdimo dјecu da su lijeni, ali je danas sa nama preko 200 mališana, tako da svaka čast njima, ali i roditeljima. To je put kojim treba da idu djeca, jer sport je lijepa stvar. Ne morate postati profesonalni sportista da bi uživali u tome i da bi uzeli sve ono najbolje od sporta - poručila je Kovinić.

Srđan Mrvaljević djeci je poželio da sport bude sastavni dio njihovog života.

– Ono što će kroz sport naučiti su pozitivne univezalne vrijednosti, kao što su poštovanje, disciplina, hrabrost i to će im značiti i u budućem životu, ne samo dok se bave sportom - rekao je Mrvaljević.

On je istakao da medalje i rezultati ne čine sport.

- Ono što je bitno je da postanu kvalitetni ljudi. Čitav život sam mislio da treniram džudo, a na kraju sam shvatio da sam svo to vrijeme učio život. To јe najveća vrijednost sporta. Želim da što više djece učestvuje u sportu i da se ne opterećuju time koji je njihov krajnji takmičarski cilj - naveo je Mrvaljević.

Jedna od učesnica manifestacije bila je Maša Stojanović koja se godinama bavi plesom u klubu Bjuti. Ona se predstavila koreografijom "Pčelica".

– Jedna čekam da zaplešem, јer uživam u plesu. Najteže u plesu je kada učimo nove pokrete, ali ja to lako savladam - kaže Maša..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:52