Miloš Mašković / -M.VUJISIć
25/03/2024 u 11:58 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mašković: Apsurdno odlaganje nepostojeće sjednice na zahtjev nepostojećeg Kluba odbornika

Ponovno odlaganje već jednom odložene sjednice zatražio je nepostojeći Posebni klub odbornika. Da bi jedan takav zahtjev bio pravno prihvatljiv, Skupština prvo mora konstatovati postojanje tog Kluba, a to se nije dogodilo jer nije bilo kvoruma za rad, naveo je Mašković

Predsjednik kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković poručio je da trgovina funkcijama rezultira gaženjem Poslovnika Skupštine Glavnog grada.

– Poslovnik ne predviđa mogućnost odlaganja već jednom odložene sjednice. Danas se sjednica morala održati i moralo se konstatovati da ni danas ne postoji kvorum za rad. Sa druge strane, ponovno odlaganje već jednom odložene sjednice zatražio je nepostojeći Posebni klub odbornika. Da bi jedan takav zahtjev bio pravno prihvatljiv, Skupština prvo mora konstatovati postojanje tog Kluba, a to se nije dogodilo jer nije bilo kvoruma za rad – naveo je Mašković. 

Mašković poručuje da trgovina funkcijama ne smije rezultirati kršenjem Poslovnika i uvođenjem anarhije u Skupštinu Glavnog grada.

– Ovakvo stanje ne smije kao rezultat imati kršenje Poslovnika. Sa druge strane, zbog narušenih odnosa unutar koalicije na vlasti kojoj je trgovina funcijama jedini zajednički imenitelj, najviše trpe građani koji svjedoče vrjednosnom posrnuću i urušavanju kvaiteta usluga koje se pružaju od strane "oslobođene" gradske uprave u mnogim segmentima u poslednjih godinu dana. Odgovornost za posrnuće nije samo na PES-u i odbjeglim odbornicima, već na svakom konstituentu vladajuće većine pojedinačno –  zaključio je Mašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:13