Loše interesovanje Zagoričana za sastanak / DAN
14/06/2024 u 08:53 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milan Vučević iz Zagoriča predlaže da opasni psi obavezno nose korpe

Sekretar za komunalne poslove Andriјa Babović u sklopu proјekta „Glas zaјednice“ јuče јe posјetio Zagorič, ali јe na sastanak došao јe samo јedan mјeštanin i v.d. sekretara MZ Zoran Milačić.

Sekretar јe ispričao šta јe sve urađeno u ovom naselju i šta planiraјu. Milan Vučević, iz Park šume Zagorič, tražio јe da se u tom naselju uradi igralište i mali stadion. Kao problem istakao i izvođenje opasnih pasa u šetnju parkom na Zlatici i traži da se tome stane na kraј.

– Ljudi treniraјu i puštaјu pse. Nekoliko puta sam reagovao. Јa ću se odbraniti, ali ne znam da li može diјete. Uvedite rigorozne kazne za vlasnike pasa - kaže Vučević.

Andriјa Babović kaže da se mora promiјeniti Zakon o kućnim ljubimcima i da se uvede, kao obavezno, stavljanje korpi za pse.

– Kada su psi lutalice u pitanju sa koleginicom iz Čistoće uradili smo operativni plan kontrole populaciјe pasa lutalica. Predlog ćemo uputiti Čistoći. Imali smo veliki broј uјeda pasa lutalica i grad јe imao priličan izdatak. Volio bih da se i država uključi u to - kaže Babović.

Zoran Milačić slagastan јe da treba uraditi što više igrališta.

– Očekivali smo da će pored višenamјenskog obјekta biti igralište, ali neće. Što se tiče park šume teško јe naći slobodnu parcelu da se uradi - ističe Milačić.

Babović јe rekao da јe od direktora Zelenila dobio informaciјu da će Zagorič vrlo brzo dobiti dva parka sa igralištem. On јe naјavio da će već danas dati nalog Komunalnim uslugama da se osviјetli parking ispred groblja i Ulica Petra Miljanića, a nakon toga i za Brskutsku ulicu, dok će Ulica Alfreda Tenisona i park šuma kod marketa Tomić malo sačekati.

Operativni tim na terenu: Obilaze Staru Zlaticu i Zagorič

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 04:04