Lamela C ispod Ljubovića / - FOTO: MIćKO VUJISIć
21/12/2023 u 08:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo: Lamela C će biti srušena uprkos opstrukcijama

Kako su kazali iz Ministarstva, dozvoljeno je prinudno izvršenje rješenja kojim je građevinski inspektor naredio rušenje zgrade

Rješenje o rušenju Lamele C biće sprovedeno, uprkos pokušajima optrukcije, saopšteno je iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Saopštili su da će ministar Janko Odović  razgovarati sa vlasnicima stanova, kako bi se i za njihov problem našlo rješenje.

- Poštujući princip vladavine prava kao osnovni postulat u radu Ministarstva ovo rješenje o izvršenju biće sprovedeno uprkos evidentnim pokušajima opstrukcije - navodi s eu saopštenju.

Kako su kazali iz Ministarstva, dozvoljeno je prinudno izvršenje rješenja kojim je građevinski inspektor naredio rušenje zgrade.

- Rješenjem Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine broj UPI12/392/2 od 05.12.2023. godine, dozvoljeno je prinudno izvršenje rješenja broj 1072/8-31/2 od 20.03.2019. godine, kojim je urbanističko građevinski inspektor subjektu nadzora DOO "PS Gradnja" Podgorica naredio rušenje objekta u izgradnji - stambeni objekat kolektivnog stanovanja (lamela C), koji se gradi na prethodno izvedenoj garaži na lokaciji kat. parcele br. 3831, 3829/1, 3826/1, 3827/1 i 3827 KO Podgorica III, na teritoriji Glavnog grada Podgorice u roku od 15 dana - navodi se u saopštenju.

Naveli su da je juče izvršna služba Ministarstva izašla na teren i započela postupak izvršenja, ali izvršenje rješenja nije sprovedeno iz objektivnih razloga.

- Povodom predmetnog izvršenja, Ministarstvo obavještava javnost da će fokus njegovog djelovanja i dalje biti puno poštovanje Zakona i usmjerenost ka pravnoj državi i principu vladavine prava - poručuju iz Ministarstva.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:53