Pokret za Podgoricu / -M.VUJISIć
12/06/2024 u 17:09 h
N.S- M.l.V.N.S- M.l.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Završen sastanak PES-a i Pokreta za Podgoricu: Pregovore nastavljaju sjutra

Bivše partijske kolege pokušaće da nađu način da riješe krizu nastalu nakon što je pet odbornika PES-a napustilo partiju i formiralo odbornički klub

Završen je sastanak odbornika Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu ali bez konkretnog dogovora. Nakon sastanka funkcikoneri PeS-a Vasilije Čarapić, Boris Pejović i Tihomir Dragaš nijesu željeli da daju izjavu, dok je Nađa Ljiljanić, ispred Pokreta za Podgoricu, saopštila da na pregovore nastavljaju najverovatnije sjutra. Sa Ljiljanić su na sastabku bili i Balša Špadijer i Miloš Krstović

Ljiljanić je rekla da je kriza u Podgorici evidentna. 

– Mi smo uvijek za dijalog i želimo da riješimo agoniju građana, ili da se dogovorimo ili da vratimo mandat građanima. Što se tiče razgovora, mi smo juče zamolili da dođu predstavnici Pokreta Evropa sad koji mogu donijeti odluke na samom sastanku kako ne bi pregovori dugo trajali. Mislim da su i građani toga siti i da smo im dosadili sa pričom – rekla je Ljiljanić. 

Ona je ponovila da nijesu zadovoljni stanjem u Gradu.

– Razgovarali smo o pozicijama za koje smatramo da nisu adekvatno postavljeni ljudi. Smatramo da se neke promjene moraju desiti ako želimo da idemo naprijed, da vodimo grad. Ukoliko ne dođemo do rješenja mi ćemo vratiti mandat građanima. Čekamo kolege iz PES-a da nam se jave sjutra ili prekosjutra kako bi nastavili razgovor. Mislim da je neodgovorno prema građanima da se mi non stop sastajemo,a  da građani ne znaju da li će vlast u Gradu opstati ili neće. Imamo dobro volju, ne zavisi od nas – navela je Ljiljanić. 

Ljiljanić je navela da su i odbornici iz PES-a svjesni problema u Gradu. Ona je dodala da predstavnici PES-a nisu mogli da donesu odluku za neka pitanja koja su imali da dogovaraju. 

– Na sastanku ništa konkretno nije dogovoreno, mi smo na sastanku parlamentarne većine tražili da se pojave ljudi koji mogu da odlučuju. Poštujući bivše kolege,oni su rekli da oni rto ne mogu, nego da moraju da razgovaraju sa ostalim organima partije. Mi smo uputili poziv bilo kojoj osobi koja može da odlučuje u partiji, pa makar to bio premijer.  Nadam se da će ozbiljno shvatiti situaciju jer od našeg dogovora zavisi život građana. Mi ne želimo da srušimo vlast u Podgorici, ali ni da ostanemo u vlasti ako to nije za dobrobit građana  – poručila je Ljiljanić.   

 

 

Bivše partijske kolege pokušaće da nađu način  da riješe krizu nastalu nakon što je pet odbornika PES-a napustilo partiju i formiralo odbornički klub. Rezultate dogovora sadašnji i bivši odbornici PES-a treba da iznesu vladajućoj većini na sastanak koji je zakazan za ponedjeljak.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:43