Šućo Orahovac / -
10/06/2024 u 12:45 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Orahovac: Sačekajmo da institucije ocijene krivičnu prijavu

Predstavnici stanara ulaza broj 5 iz Ulice Baku podnijeli su krivičnu prijavu protiv Šuća Orahovca, sekretara za preduzetništvo i investicije zbog, kako tvrde, zanemarivnja propisa tokom izdavanja rješenja kojim je omogućeno izdavanje dozvole za rad ugostiteljskoj firmi u njihovoj zgradi

Predsjednik skupštine stanara ulaza broj 5 Ulica Baku podnio je krivičnu prijavu protiv Šuća Orahovca, sekretara za preduzetništvo i investicije zbog, kako tvrdi, zanemarivnja više propisa tokom izdavanja rješenja kojim je omogućeno izdavanje dozvole za rad ugostiteljskoj firmi u njihovoj zgradi. Ovo su saopštili Vladimir Drekalović, Miloš Vuković, predsjednik skupštine stanara i Mladen Konatar, upravnik.

Oni tvrde da je sekretar Orahovac nezakonito iz postupka izdavnaja dozvole isključio predstavnike ulaza. Tvrde i da je izdao rješenje mimo uslova iz Pravilnika o vrstama, minimalno tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata.

–Ugostiteljski objekat treba da ima odvojene prostorije odnosno površine izvan ugostiteljskog objekta za dostavu robe i odlaganje otpada, koje su funkcionalno nezavisne od prostorija i površina koje su namijenjene gostima - citiraju pravilnik.

Kako tvrde rješenjem kojim je dozvoljen rad ugostitelju između ostalog, ugroženi su elementarni sanitarni i higijenski uslovi jednog od najljepših parkova u Podgorici kojim se neprekidno prevoze kante sa smećem.

Drekalović, Vuković i Konatar od gradske uprave traže da uključe i formiraju komisiju koja će sve ispitati sve, ali i pokrenuti proceduru za razrješenje sekretara. Ističu da sumnjaju na korupciju.

Na njihove tvrdnje oglasio se sekretar Šućo Orahovac.

– Prepiska nije mjesto gdje treba da dokazujete vaše tvrdnje. Vaša namjera da na ovaj način stvorite pritisak i dojam da se radi o nezakonitim radnjama i korupciji dovoljno govori o čvrstini vaših "dokaza"‘. Postoji dosta nelogičnosti i neistina u emailu koji ste napisali ali ovo nije mjesto gdje iste treba da dokazujem i opovrgavam. Podnijeli ste krivičnu prijavu, sačekajmo institucije da odrade svoj dio posla - odgovorio je Orahovac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 21:24