Popović i Asanović / - ARHIVA
09/03/2024 u 14:52 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Organizacioni odbor Opštine Zeta: Ne mogu Tuzi uslovljavati naše razgraničenje sa Podgoricom

Rad oba odbora se mora nastaviti što prije, navodi se u saopštenju članova organizacionog odbora ispred Opštine Zeta

Rad i jednog i drugog organizacionog odbora ne treba da bude međusovno uslovljen, već smo sigurni da postoje kadrovski kapaciteti da se ovi procesi vode uporedo, kako bi i Opština Tuzi i Opština Zeta što prije dobile ono što im pripada, i na taj način unaprijedile svoje svakodnevno funkcionisanje, saopštili su Mihailo Asanović, Milan Stanović i Boјan Popović, članovi organizacionog odbora ispred Opštine Zeta. Njihova reakcija uslijedila je nakon što je Nik Đeljošaj, član komisije za stvaranje uslova za rad novoformirane opštine u ime Opštine Tuzi, saopštio da proces razgraničenja između Podgorice i Zete mora da sačeka završetak procesa razgraničenja između Podgorice i Tuzi. Asanović, Stanović i Popović navode da izjava Đeljošaja "nema uporište u zakonu, već predstavlja samo izražavanje želje da se prvo obave aktivnosti vezane za Tuzi, na šta, kako navode Đeljošaj ima pravo".

–Sigurno smo da je i rast i razvoj i jedne i druge opštine direktno uslovljen procesom razgraničenja i raspodjele imovine, i upravo zbog toga se mora obezbijediti nesmetani rad oba odbora. Ko god prvi završi ovaj proces, samo može pružiti pomoć i podršku drugoj strani, ukazujući na put kojim treba ići. Rad oba odbora se mora nastaviti što prije – navodi se u saopštenju članova organizacionog odbora ispred Opštine Zeta.

Oni navode da je izdvajanje Opštine Tuzi iz Glavnog grada proces koji je definisan kroz Zakon o izmjenama i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji od 12. maja 2017. godine, dok je izdvajanje Opštine Zeta započeto kroz potpuno drugi proces, definisan kroz Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji od 22. avgusta 2022. godine.

Oni navode da Ministarstvo јavne uprave niјe dostavilo predlog odluke o privremenom uređenju odnosa između Podgorice i Zete ni nakon više od dviјe nedјelje i pozivaju ministarstvo da to učine što je prije moguće.
                                                                                                                                                

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:42