/ -PG BIRO
05/10/2022 u 15:04 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počela realizacija projekta "Otpad - resurs koji treba iskoristiti"

Edukativna predavanja održana su u predškolskim ustanovama VJ "Naše malo kraljevstvo", VJ "Pčelica" i VJ "Simba", a projekat se sprovodi u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Podgorici, saopštili su iz Sekretarijata za Komunalne poslove

Sa ciljem podizanja ekološke svijesti građana o značaju selektivnog sakupljanja otpada i sprovođenja primarne selekcije, odnosno odvajanja otpada na mjestu nastanka Sekretarijat za Komunalne poslove Glavnog grada sa firmom "Mediks" realizuje projekat "Otpad - resurs koji treba iskoristiti". Iz Sekretarijata za Komunalne poslove su istakli da je akcenat stavljen na edukaciju o primarnoj selekciji komunalnog otpada, odnosno na odvajanje suve i mokre frakcije odmah na izvoru nastanka, kako bi se što više otpadnog materijala pripremilo za ponovnu upotrebu i reciklažu, odnosno kako bi se manje količine ovog otpada odlagale na deponiji, a sve sa ciljem dužeg trajanje deponije, kao i zaštite životne sredine.

– Edukativna predavanja održana su u predškolskim ustanovama VJ "Naše malo kraljevstvo", VJ "Pčelica" i VJ "Simba". Na radionicama djeca su upoznata sa značajem primarne selekcije komunalnog otpada, postupcima reciklaže otpada, primarnom i sekundarnom selekcijom otpada, upotrebom posuda za primarnu selekciju otpada. Predavanja u glavnom gradu su planirana da se održe u deset škola u gradskoj i prigradskoj sredini, pet škola sa seoskog područja kao u pet predškolskih ustanova. Projekat se sprovodi u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama – naveli su iz Sekretarijata za Komunalne poslove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:30