/ -GLAVNI GRAD
22/08/2024 u 15:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počela sanacija Ulice 19. decembra

Ekipe Puteva počele su sanaciju Ulice 19. decembra do prilaza Gorici, ali i kraka koji vodi od Gradskog stadiona do prilaza zgradi Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija

U toku je rezanje, raskopavanje, mašinsko struganje, a radiće se i ugradnja šahti fekalne i kanalizacione mreže, asfaltiranje, obilježavanje horizontalne signalizacije i ugradnja vertikalne signalizacije. Procijenjena vrijednost radova iznosiće oko 151.500 eura.

– Ulica 19. decembra, iako relativno kratka, ima veoma značajnu ulogu u funkcionisanju saobraćaja u ovom dijelu Podgorice, posebno imajući u vidu da povezuje brojne institucije na koje su građani svakodnevno upućeni. Rekonstrukcija je dio značajnog plana modernizacije infrastrukture u gradskom jezgru i osim izgleda cilj nam je da unaprijedimo funkcionalnost ulice kako bi bila bezbjednija za sve učesnike u saobraćaju. Potrudićemo se da radovi budu završeni u što kraćem roku, uz minimalno ometanje saobraćaja - kazala je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

Iz Glavnog grada napominju da je u toku izgradnja privremenog parkinga uz istočnu tribinu Gradskog stadiona čime će se obezbijediti značajan broj parking mjesta, što će uz rekonstrukciju Ulice 19. decembra u značajnoj mjeri uticati na rasterećenje saobraćaja u ovom dijelu Podgorice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 04:56