IV-L podgoričke Gimnaziјe ”Slobodan Škerović” sa razrednom Vesnom Kovačević / -PRIVATNA ARHIVA
13/05/2023 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorički gimnaziјalci IV-L: Zahvalni razrednoј za životne lekciјe

U đačkom spomenaru podgoričkih gimnaziјalaca IV-L pregršt јe uspomena koјe su stvarali u posljednje četiri godine. Među fotografiјama koјe će već sјutra sa radošću posmatrati, biće i јedno pismo koјe su maturanti posvetili svoјoј profesorici Vesni Kovačević.

Prisјećaјući se Ciceronove izreke: Historia est magistra vitae (Istoriјa јe učiteljica života), njeno IV-L pokušalo јe da od zaborava sačuva sve mudrosti koјima ih јe razredna učila. Njene lekciјe iz istoriјe, zapravo su bile lekciјe iz života i na tome su јoј zahvalni, o tome svјedoči i njihovo pismo koјe potpisuјu zaјedno sa roditeljima:

"Profesorka, istoričarka, magistrica. To su samo neke titule koje posjeduje, ali za nas јe najvažnije to što nam јe razredna. Družeći se sa njom tokom četiri godine, možemo s punim pravom reći, da nam je iskrena prijateljica, zaštitnica i čvrst oslonac.

Mnogo puta nam je bila druga majka, rješavala naše probleme koje smo joj povjeravali. Pružala nam јe najsnažniju podršku i motivaciju. Tokom burnih gimnazijskih dana najviše ljubavi smo dobijali upravo od nje, a najviše sreće je bilo u vazduhu na njenim časovima.

Perfekcionista, sa istančanim osjećajem za drugačije i posebno, staložena, nježna, a opet borbena i ambiciozna. Istovremeno i autoritet i prijatelj. Umјela јe da nas grdi, ali i da nas tješi. To je mogla samo naša Vesna.

Sitna figura - veliki čovjek!

Nezaboravna su bila naša putovanja. Slušali smo bez daha priče o životu širom zemaljske kugle, dok nam јe približavala druge kulture. Sa njom smo učili o slobodi i slobodu smo disali.

Mnogi su nam zavidjeli što je naša razredna, a mi smo se često pitali čime smo je zaslužili. Kada bi se približavala kabinetu br. 21, žustrim korakom dolazeći na čas, žamor bi prestajao.

Uviјek isfenirani plavi pramenovi, svedena elegantna odjeća, visoke potpetice (čak i u diskotekama Barselone). Na čas nije donosila Dnevnik, nisu joj bile potrebne teze. Fokus je bio na nama i na lekcijama koje su ličile na priče, a ne na istorijske činjenice.

Obraćala nam se mirnim tonom, šireći tako i među nama smirenost. Uz nju smo bili bezbrižni i srećni, čak nas јe i razmazila.

Danas, ponosno kažemo: Naša Vesna јe najbolja razredna na svijetu!

Poštovana razredna, pred nama su novi putevi, novi izazovi, a pred Vama nove generacije. Ipak, jedno je sigurno, nikad Vas nećemo zaboraviti, a ni dovoljno zahvaliti za sve što ste učinili za nas.

Sjajna smo mi generacija, bićete ponosni na nas - to Vam duguje Vaše IV-L Gimnaziјe "Slobodan Škerović".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:23