14/06/2024 u 17:08 h
N.S.-M.L.V.N.S.-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Ljiljanić: Napustili smo sastanak zbog uvreda

Odbijamo sve funkcije, odbijamo da budemo zamjenici gradonačelnice, da vodimo preduzeća, jer nijesmo željeli takav dogovor, rekla je Nađa Ljiljanić

Završen je sastanak predstavnika Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu i nakon tri mjeseca nije postignut dogovor, saopštila je Nađa Ljiljanić, predstavnica Pokreta za Podgoricu. Ona je objasnila da je sastanak nakon pola sata prekinut zbog uvreda koje su im upućene od strane bivših kolega iz PES-a.

- Građani treba da znaju da je inicijativa za dogovor od strane kolega iz PES-a samo farsa i da je to marketinški trik kako bi mi ispali ljudi koji se bore za funkcije. Mi nijesmo pristali ni na jednu funkciju, ne želimo ih i dogovor sa PES-om nije mogao da se sklopi, jer jednostavno ne razgovaramo istim jezikom. Doživjeli smo velike uvrede i poniženja i jako je neprijatno govoriti nakon sastanka. Poručujemo građanima da smo nakon današnjeg sastanka ovo jedna velika farsa i da smo ovdje pozvani samo da gubimo vrijeme. Odbijamo sve funkcije, odbijamo da budemo zamjenici gradonačelnice, da vodimo preduzeća, jer nijesmo željeli takav dogovor - rekla je Ljiljanić.

Ona je navela da će za vikend ili u ponedjeljak inicirati sastanak sa kolegama iz koalicione većine kako bi predložili kako će se agonija i kriza u Podgorici okončati. 

- Mislim da je najpoštenije skratiti mandat Skupštini Glavnog grada, odnosno da mi kao odbornici vratimo mandat građanima - ističe Ljiljanić.   

Sastanku su u ime PES-a prisustvovali Vasilije Čarapić, Boris Pejović i Tihomir Dragaš, a u ime Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić, Balša Špadijer i Miloš Krstović i Dragutin Vučinić.

Pola sata nakon početka sastanka Vasilije Čarapić napustio je gradski parlament uz obrazloženje da ima obaveza. 

image
-

Više nezvaničnih informacija tokom dana je išlo u pravcu da su se bivše partijske kolege djelimično usaglasile.

Pokret za Podgoricu koji ima pet odbornika traži dio funkcija i finansija koje je Pokret  Evropa sad zaradio na izborima dobijanjem 13 mandata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:36