/ -
20/06/2023 u 15:51 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rade igralište na Starom aerodromu

Na ovom prostoru biće izgrađene šetne staze i plato na kojem će biti ugrađena podloga od tartana, te ugrađen dječji mobilijar, odnosno kombinovana sprava, klackalica, njihalica

Staro, polomljeno i nefunkcionalno dječje igralište na Starom aerodromu između ulica Miloša Obilića, Radovana Zogovića i Cvijetne dobiće u potpunosti novi izgled. Ekipe Zelenila rade pripremne radove za izgradnju dječjeg igrališta i pejzažno uređenje na površini od 2.250 kvadrata.

– Na ovom prostoru biće izgrađene šetne staze i plato na kojem će biti ugrađena podloga od tartana, te ugrađen dječji mobilijar, odnosno kombinovana sprava, klackalica, njihalica. Prostor će biti opremljen i sa parkovskim mobilijarom to jeste klupama i korpama za otpatke. Ipak, jedna od najvažnijih karakteristika svih dječjih igrališta u gradu jeste zelenilo koje ih okružuje, pa će i ovaj prostor dobiti nove sadnice drveća, žive ograde, puzavica, ali i travnjak. A kako bi sve ove biljke imale dovoljno vode tokom ljetnjih mjeseci, zelene površine biće pokrivene sistemom za navodnjavanje – saopštili su iz Zelenila.

Iz ovog gradskog preduzeća se nadaju da će ovog puta dječje igralište biti sačuvano, te da će služiti brojnim generacijama, imajući u vidu da je prethodni mobilijar često popravljan zbog posljedica vandalizma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:06