/ -Заједница општина Црне Горе
23/05/2023 u 14:08 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udruženje vodovoda Crne Gore formira radni tim: Stigla oprema za detekciјu kvarova

Na smanjenju gubitaka treba posvećeno raditi, imajući u vidu da su oni i dalje na neprihvatljivo visokom nivou, koji po izvještaju RAE u prosjeku iznose više od 60 odsto, navode iz Zajednice opština Crne Gore

Udruženje vodovoda Crne Gore obrazovaće radni tim koji će se baviti detekcijom gubitaka na najosjetljivim djelovima vodovodne mreže, saopšteno јe nakon sastanka predstavnika ovog udruženja i Zaјednice opština Crne Gore. Na sastanku јe izvršena primopredaјa opreme za detekciju gubitaka čija јe nabavka obezbijeđena kroz regionalni projekat za razvoj kapaciteta u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda – RCDN.

– Na smanjenju gubitaka i u narednom periodu treba posvećeno raditi, imajući u vidu da su oni i dalje na neprihvatljivo visokom nivou, koji po izvještaju Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti u prosjeku iznose više od 60 odsto. Udruženje vodovoda i Zaјednica opština Crne Gore Gore i u narednom periodu planiraju udruženo da rade u dijelu jačanja kapaciteta i informisanja svojih članica o sistemskom pristupu rješavanja problema neprihodovane vode. Prepoznajući potrebe većeg dijela svojih članova, kao dodatni benefit nabavke opreme, Udruženje vodovoda Crne Gore će u narednom periodu obrazovati radni tim koji će se baviti detekcijom gubitaka na najosjetljivijim djelovima vodovodne mreže i biti na usluzi – saopšteno јe iz Zaјednice opština Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 19:28