/ -LAZAR RUZIC
21/10/2024 u 12:31 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ustavni sud tražiće izjašnjenje DIK-a za jednu ustavnu žalbu iz Podgorice i dvije iz Kotora

Za ostala biračka mjesta u Podgorici za koja su podnijete žalbe, zahtjev ćemo uputiti drugog dana, saopšteno je "Danu" iz Ustavnog suda

Ustavni sud uputiće Državnoj izbornoj komisiji zahtjev za izjašnjene i dokumentaciju o jednoj žalbi koja se odnosi na lokalne izbore u Podgorici, i dvije žalbe koje se tiču izbora u Kotoru, potvrđeno je "Danu" iz ove institucije. Žalba koja se tiče lokalnih izbora u Podgorici odnosi se na briačko mjesto u Doljanima, a podnio je Pokret Naprijed. 

– Državnoj izbornoj komisiji uputićemo zahtjeve za izjašnjenje. Jedan zahtjev se odnosi na Podgoricu, a dva na Kotor. Za ostala biračka mjesta u Podgorici za koja su podnijete žalbe, zahtjev ćemo uputiti drugog dana – saopšteno je "Danu" iz Ustavnog suda.   

Pokret Vuka Kadića, tražio je ponavljanje izbora, između ostalog, za biračko mjesto 27 u Doljanima, bivša gimnazija "Luča", a zahtjev su temeljili na tvrdnji da ne postoji izvod iz biračkog spiska odnosno biračka knjiga.

–Broj papirnih odrezaka je manji za pet u odnosu na evidentirani broj glasačkih listića. Treba imati u vidu da na ovom biračkom mjestu nije bilo vizuelni identifikacije pa je očigledno da je glasalo više lica nego što je evidentirano.U izbornom materijalu postoji 515 papirnih odrezaka a u biračkoj kutiji je bilo 520 biračkih listića. Posebno je nejasno kako je Izborna komisija Glavnog grada zapisnikom konstatovala da je "primila" zapisnike i drugi izborni materijal od svih biračkih odbora sa područja glavnog grada – piše u žalbi koju je Ustavnom sudu podnio Pokret Naprijed. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
USTAVNI SUDŽALBE
21. oktobar 2024 12:43