Pepeu eliminacija teško pala / -FOTO: EPA
06/07/2024 u 12:24 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pepe se oprostio u suzama; Martines: Svijetla budućnost

Legendarni štoper više neće igarti za Portugaliju, ali nastavlja karijeru

Nadao se oproštaju sa titulom, ali želja mu se nije ispunila - legendarni štoper Pepe protiv Francuske je odigrao posljednji meč za reprezentaciju Portugalije.

Očekivana odluka ako se zna da je sa 42 godine bio najstariji akter Eura. Međutim, nema namjeru još da završi karijeru, iako je nedavno okončao drugi mandat sa Portom.

Podsjetimo, za Portugaliju je Pepe koji nije mogao da sakrije suze nakon poraza od Francuske u Hamburgu odigrao 141 meč i postigao osam golova, a prije osam godina je s "navigatorima" osvojio Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

- Fudbal je okrutan... i tuga je dio toga - rekao je Pepe: - Cilj nam bila pobjeda za našu zemlju i donijeti radost našim ljudima. Prije pet dana smo pobijedili na jedanaesterce, a sada smo izgubili na jedanaesterce. To je okrutno. Najvažnije je da čestitam kolegama na predanosti igri - kazao je Pepe.

Selektor Portugalije Roberto Martines bio je ponosan na ekipu, uprkos eliminaciji.

- Pokazali smo ko smo – tim koji može da pati, ali takođe i tim koji želi da pobijedi po svaku cijenu za svoje navijače. Mi jesmo izgubili, ali smo izgubili sa ponosom, uzdignutih glava - kazao je Martines. - Imali smo svoje šanse. Naročito u produžecima…Poraz u četvrtfinalu sigurno da boli, ali vjerujem da će moji igrači izvući pouke iz njega. Na osnovu svega što sam vidio u Njemačkoj, siguran sam da je svijetla budućnost pred ovim momcima u reprezentaciji - dodao je Martines.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 13:30