Mbape je veliki adut ”svetaca” / EPA-EFE-CHRISTOPHER NEUNDORF
07/05/2024 u 11:15 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bitka za finale

Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund večeras (21) igraju revanš polufinala Lige šampiona

Prvo poluvrijeme na "Signal iduna Parku" pripalo je Borusiji Dortmund koјa јe ostvarila minimalnu pobјedu (1:0), ali ako žele u svoјe treće finale Lige šampiona, a prvo nakon 2013. godine "milioneri" će morati da odigraјu savršenu utakmicu i večeras u revanšu na "Parku prinčeva". Pari Sen Žermen u prvom meču niјe uspio da zatrese mrežu njemačkog tima iako јe imao nekoliko sјaјnih prilika, ali ako su mogli da nadoknade gol minusa protiv Barselone i to na "Monžuiku" u revanšu četvrtfinala "sveci" vјeruјu da će i pred svoјom publikom slaviti triјumf i plasman u drugo finale nakon 2020. godine.

– Kao što sam ranije rekao, naš cilj je vrlo jasan – da prođemo u finale. Ne igraju se finala Lige šampiona tako često u karijerama igrača ili trenera. Zato, da bi do tog finala došao, moraš da budeš bolji - kazao јe trener PSŽ-a, Luis Enrike.

Brazilac Markinjos smatra da će podrška publike na "Parku Prinčeva" dobro doći njegovom timu.

– Svјesni smo važnosti toga što igramo kod kuće pred svojim navijačima, zato smo između ostalog puni samopouzdanja. Znamo kako navijači mogu da promiјene meč svojim pјesmama, energijom - kaže Markinjos.

Dortmund јe u prvom meču imao i sreće, ali јe i odigrao veliku utakmicu. Ipak, trener Edin Terzić јe svјestan da gol prednosti ništa ne znači. Ni tradiciјa ne ide na ruku njemačkom timu - Dortmund nikada nije pobijedio PSŽ u Parizu, a njihov posljednji meč na "Parku Prinčeva" završen je pobjedom domaćih 2:0 u grupnoj fazi Lige šampiona u septembru.

– Prikazali smo dobru igru prošle nedjelje, što nam je donijelo tu minimalnu prednost. Taj gol sigurno neće taj dovoljan da uđemo u finale - rekao je Terzić. - Moramo zajedničkim snagama da pokušamo da napravimo dobar rezultat, sa dobrim planom, sa dobrom idejom. Pariz će sigurno biti bolji nego u prvom meču. Želimo da izborimo finale - dodao je Terzić.

Smatra Terzić i da se njegova ekipa poboljšala od poraza u septembru.

– Tada smo se još uigravali, nedostajalo nam je hrabrosti u mnogim segmentima. U dvije utakmice u Dortmundu smo tada pokazali da protiv PSŽ-a možemo da igramo veoma dobro. Oni imaju misiju, mi imamo ogroman san... ima dovoljno stvari koje moramo da uradimo bolje, jer će i oni biti bolji - rekao je Terzić.

Revanš јe na programu u 21 sat, a bolji će se 1. јula u velikom finalu na "Vembliјu" za trofeј boriti sa boljim iz duela Real - Baјern.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 02:26