Zlatko Dalić / - FOTO: HNS
01/01/2023 u 13:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dalić: Nisam slao negativne poruke, zahvaljujem se Srbima, Bošnjacima, Slovencima...

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić bio je često tema medija tokom Svjetskog prvenstva u Kataru

Nakon osvajanja trećeg mjesta Dalić je rekao da je pobjeda bila za "hrvatske branitelje", što je izazvalo dosta bure u Srbiji.

- Uživajte, hrvatski branitelji, ovo je za vas bilo. Ovi moji igrači nisu normalni - rekao je Dalić tada.

Hrvatski selektor sada kaže da nije imao namjeru nikoga da uvrijedi.

- Iza hrvatske reprezentacije i mene kao selektora, iza poruka koje mi šaljemo i vrijednosti koje živimo, stoji sedam ili osam miliona Hrvata u domovini i u dijaspori. Mi nikada, posebno ja, nisam ni prema kome poslao negativnu poruku, poruku mržnje, nego samo poruke ljubavi i podrške svima. Zahvaljujem stoga svima u našoj regiji, i Srbima, i Bošnjacima, i Slovencima, na podršci koju su dali našoj reprezentaciji - rekao je Dalić za „Večernji list“.

Dodao je da bi i sam rado navijao za komšijske selekcije, da je neka od njih bila u toj situaciji kao Hrvatska.

- Da je neka od tih reprezentacija bila u našoj ulozi, ja bih navijao za nju. Hrvatska reprezentacija zastupa vrednosti na kojima je Hrvatska nastala i ja ću ih zauvijek zastupati. Oni koji govore drugačije nemaju pravo potcenjivati hrvatski narod, njegovu emociju, domoljublje, vjeru naroda. Jer, mi ne potcjenjujemo njih, niti od njih tražimo da zastupaju naše vrijednosti, niti ih na to prisiljavamo. Upravo oni šalju poruke razdora, mržnje, negative. Želim samo da istaknem da kao selektor nisam političar, niti me politika zanima, niti dijelim ljude po naciji ili vjeri. Gledam samo kakav je čovjek - naveo je Dalić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 17:17