Стеван Јоветић / - Фото: ФСЦГ
27/03/2022 u 19:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоветић: Ужелио сам се играња за репрезентацију

Велико охрабрење за стручни штаб црвених је повратак Стевана Јоветића у екипу. Капитен црногорске репрезентације је рекао да се осјећа добро и да је спреман за дуел са Грчком

- Одлично се осjећам, спреман сам, ужелио сам се играња за репрезентациjу. Срећан сам што сам опет ту. Одужила се пауза, прошло jе пет мjесеци, притом нисам играо за национални тим у новембру – рекао је Стеван Јоветић.

Са њим у екипи игра репрезентациjе jе разноврсниjа, маштовитиjа, ефикасниjа...

- Вjеруjем увиjек да могу да постигнем гол. То jе стално на уму. Биће и навиjача, надам се да ће доћи у што већем броjу, ово колико jе дозвољено да их биде на стадиону. Било би лиjепо да заjедно побиjедимо и направимо увертиру пред Лигу нациjа. У jуну нас чека четири меча у десетак дана, а надам се да ћемо и тада биљежити добре резултате.

Пријатељски меч са "хеленима" биће генерална провјера за старт Лиге нација, који црвене чека у јуну.

- Нема приjатељских утакмица. Свака jе битна, свака се игра за побjеду, донесе нешто ново. Овакви тестови служе да испробамо нешто ново, да селектор види неке тактичке детаље, одређене играче у датом тренутку. Имали смо дуел са Jермениjом приjе неколико дана, а сада играмо са Грчком и сигуран сам да ће бити лиjеп меч. Респектуjемо ривала, али тражићемо позитиван резултат. Требало би да подигнемо самопоуздање пред Лигу нациja.

Да ли вам притисак ствара то што је у последњих 11 мечева остварена само једна побједа.

- Не, то је нешто што jе прошло, нема потребе да се размишља о томе. Гледамо само наприjед. Битно jе да смо сви ту и урадимо све да добиjемо меч.

Грчка је након квалификација добила ново селектора – Густаво Појета.

- Поjет jе донио нешто ново, сада играjу фудбал, доста отворено, имаjу брзе играче, незгодан су противник - рекао је Јоветић.

Један од путeва који води на ЕП је и Лига нација. Распоред је такав да ће црвени у јуну одиграти четири меча, а на питање да ли може да одигра све те сусрете, фудбалер Херте из Берлина је одговорио:

- Лига нациjа има поенту. Боље jе играти то, него приjатељске мечеве. У групи смо са Босном и Херцеговином, Финском и Румуниjом. Ни мало наивна група, екипе су мање-више уjедначене, неће бити лако, ми смо ту, даћемо све од себе. Термин тих утакмица jе незгодан, jер завршавам сезону 14. маjа, а окупљање jе тек свије седмице касније. Направићу план да будем у наjбољоj форми и надам се одиграти све четири утакмице.

Однедавно је Јоветићев тренер у Херти Феликс Магат, њемачки стручњак познат по гвозденоj дисциплини.

- Чуо сам причу о њему, да jе доста строг и да има jаке тренинге. То нам и треба, радуjем се томе. У данашњем фудбалу jе физичка спрема jедан од кључних фактора успjеха. Већ смо имали разговор и искрено мислим да ће бити супер - поручио је на крају капитен црвених Стеван Јоветић.

Дејан Панић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:42