Nemanja Matić / - FOTO: EPA PETER POWELL
25/07/2022 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nemanja Matić: Bio sam dijete kad su nas bombardovali, sve su nam uništili

Srpski fudbaler Nemanja Matić ljetos je pojačao ekipu Rome

Nekadašnji reprezentativac Srbije pričao je za italijanske medije zašto nije htio da nosi cvijet maka, kao simbol sjećanja na žrtve u Prvom svjetskom ratu, dok je igrao za Mančester junajted.

- Nosio sam "popi" (cvijet maka op.a.) godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da je taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine - rekao je Nemanja Matić za rimski list "Mesađero" i nastavio:

- Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natjera da stavi moju sliku na noćni stočić.

Matić se zatim prisjetio i samog NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine.

- Bio sam dijete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti - rekao je Matić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:26