Dejan Savićević / -FOTO: FSCG/FILIP ROGANOVIć
04/07/2024 u 15:40 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Održana Skupština FSCG: Sve odluke jednoglasne, savez u minusu 4,3 miliona eura

Redovna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore za 2024. godinu održana je danas u Podgorici

Sjednici Skupštine prisustvovalo su 33 delegata, od toga 32 sa validnom prijavom, od ukupno 44 delegata koliko broji Skupština i sve odluke donijete su jednoglasno.

Delegati su usvojili Zapisnik sa prethodne skupštine, Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2023. godinu i Izvještaj o aktivnostima FSCG između dvije Izborne Skupštine. Usvojen je i predlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Disciplinskog pravilnika FSCG. Šef finansijske službe FSCG Mirko Janičić je govoreći o poslavanju za 2023. godinu saopštio da je Savez u minusu od 4,3 miliona eura, a sve je to detaljno i obrazložio.

Obraćajući se prisutnim delegatima, predsjednik FSCG Dejan Savićević je između ostalog rekao  da je najznačajniji dio aktivnosti Fudbalskog saveza, kao i prethodnih godina, bio je usmjeren na poboljšanje uslova za obavljanje trenažnog procesa i odigravanje utakmica u svim krajevima naše zemlje.

-Izgrađeni su novi pomoćni tereni, rekonstruisani postojeći objekti i promijenjena travnata podloga na nekoliko stadiona, čime je veliki broj klubova dobio neuporedivo bolje uslove za svakodnevni rad od onih koje su imali prije realizacije ovih projekata. U momentu mog obraćanja vama, određeni projekti su u finalnoj fazi realizacije pa će već u bliskoj budućnosti biti prilike da govorimo o dodatnom unaprijeđenju fudbalske infrastrukture. Tu prije svega mislim na završetak radova na rekonstrukciji tribine u Beranama, vrlo brzo se završavaju radovi na rekonstrukciji tribine i promjeni terena na stadionu Tuško polje u Tuzima, u finalnoj fazi su i radovi na rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona u Nikšiću, a vjerujem i da će u bliskoj budućnosti biti gotovi i svi radovi na stadionu Sveti Petar Cetinjski na Cetinju – rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

Savićević je potom rekao da je period od posljednjih 12 mjeseci iskorišten za razgovore sa klubovima i lokalnim samoupravama po pitanju daljeg unaprijeđenja fudbalske infrastrukture.

-Rezultat aktivnosti Fudbalskog saveza predstavljaju tri nova projekta – izabrana su idejna rješenja i prikupljena inicijalna dokumentacija za realizaciju izgradnje stadiona u Kotoru, Ulcinju i Plavu. Uvjeren sam da će dinamika izvođenja radova na ovim projektima teći bez problema i da ćemo vrlo brzo imati još tri moderna fudbalska objekta u našoj zemlji.

image

Članovi Skupštine

-FOTO: FSCG/FILIP ROGANOVIć

Prvi čovjek FSCG je na kraju rekao:

 -Tokom posljednjih pola godine svjedoci smo eskalacije nasilja ne samo na fudbalskim terenima već i u dvoranama i drugim sportskim borilištima u našoj zemlji. Nasilje na fudbalskim stadionima, koje se u nekoliko navrata manifestovalo na utakmicama Prve i Druge lige, apsolutno je neprihvatljivo i nadležni organi Saveza na adekvatan način i u skladu sa ovlašćenjima su odgovorili na sve ispade pojedinaca ili organizovanih grupa. Nasilju nije mjesto u fudbalu i sportu, nasilje ne smije biti obrazac ponašanja na našim stadionima niti u našem društvu. Zbog toga, koristim ovu priliku da još jednom uputim apel nadležnim državnim organima da na sve slučajeve nasilja na sportskim manifestacijama odgovore na pravi način i maksimalnim kaznama prema počiniocima pomognu savezu u rješavanju ovog problema. Savez će se na adekvatan način i koristeći sva raspoloživa sredstva boriti za očuvanje integriteta i regularnosti takmičenja. Izricanje disciplinskih mjera pojedincima i kolektivima od strane nadležnih organa, u prvom redu Disciplinske komisije, prvi je korak u borbi sa devijantnim ponašanjem na fudbalskim utakmicama. Bićemo odlučni i istrajni u ovoj borbi, usaglašavajući kao i do sada pravni okvir sa regulativama FIFA i UEFA kako bi na najbolji način vodili brigu o integritetu i regularnosti takmičenja. Takođe, čvrsto vjerujemo u pomoć nadležnih državnih organa, Tužilaštva i Uprave policije u namjeri da sačuvamo naša takmičenja od negativnih uticaja i stojimo im na raspolaganju za saradnju po ovom i svim drugim pitanjima od značaja – istakao je Savićević.

Pored delegata i predstavnika medija, skupštini FSCG su prisustvovali su gosti iz FIFA i UEFA, Marion Gavat i Jozef Kliment, kao i Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 15:41