Kristijan Pulišić / -FOTO: KONKAKAF LIGA NACIJA
16/06/2023 u 11:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SAD i Meksiko ratovali u Las Vegasu – meč završen prije isteka nadoknade zbog anti-gej parola

Selekcija SAD plasirala se u finale KONKAKAF Lige Nacija pobjedom nad vječitim rivalom (3:0)

Selekcija SAD plasirala se u finale KONKAKAF Lige Nacija pobjedom nad Meksikom (3:0) uz dva gola Pulišića, jedan Mekkenija, i čak četiri crvena kartona.

Ipak, udarna vijest sa ove utakmice odigrane u Las Vegasu je njen završetak prije nego što je isteklo regularnih 90 minuta inače potpuno haotičnog meča.

Glavni sudija Ivan Barton, koji je produžio meč 12 minuta, odsvirao je kraj mnogo ranije zbog konstantnih pogrdnih povika meksičkih navijača upućene LGBT populaciji.

Zvaničnici KONKAKAF federacije su nakon meča saopštili da ti povici nisu razlog prekida meča, već je to bila diskreciona odluka samog arbitra međutim jasno je da je Barton tako postupio upravo zbog uvreda, kako konstatuju američki mediji.

Meksičkih navijača bilo je u velikom broju u Nevadi, sporadično su uzvikivali anti-gej parole, i nije im prvi put da to rade, zbog čega je već jednom meksičski Savez kažnjen novčano sa 104.000 dolara, i to tokom prethodnog Mundijala.

Pored problema na tribinama, haotično je bilo i na samom terenu gdje je sudija imao pune ruke posla da primiri usijane glave na obje strane.

Nije imao kud, pa je čak četvorici pokazao crveni karton, po dvojici na obje strane.

Kod Amerikanaca "pocrveneli" su Mekkeni (71) i Seržinjo Dest (86), a kod "Sombrerosa" Montes (68) i Arteaga (86).

Amerikanci su već vodili 2:0 kada je izbila i najveća gužva na terenu, gotovo masovna tuča - pošto je Montes zaradio direktan crveni karton zbog grubog starta sa leđa.

U nastavku, Mekkeni je još jednim golom dotukao Meksikance i potvrdio trijumf i plasman u finale.

Taj gol je pojačao ionako narasle tenzije i na terenu i na tribinama - došlo je do sukoba i među navijačima, čuli su se potom i pomenuti povici zbog kojih je sudija, kako navode Amerikanci, i prekinuo meč.

Istina, bilo je svega na ovoj utakmici, pojedini igrači su i pocijepanih dresova završili meč (Mekkeni) pa je moguće da je glavni arbitar odvirao kraj i kako bi preduprijedio nove nevolje i eventualnu eskalaciju sukoba.

Amerikanci će u finalu igrati protiv Kanade koja je  savladala Panamu rezultatom 2:0

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 10:55