Erling Haland dvostruki strijelac / EPA-EFE-PETER POWELL
14/09/2024 u 18:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Siti "leti" na krilima Halanda, "šumari" šokirali Liverpul na "Enfildu", Vila okrenula Everton

Mančester siti usamljen na vrhu Premijer lige nakon trijumfa nad Brentfordom. Čelsi golom Nkunkua slavio u Bornmutu

Mančester siti je upisao i četvrtu pobjedu, uz nova dva gola Erlinga Halanda (ukupno devet od početka sezone) protiv Brentforda i osamio se na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom nakon četvrtog kola Premijer lige. Liverpul je pratio ritam "građana" u tri uvodne runde, ali je danas na "Enfildu" u prvom meču posle reprezentativne pauze omanuo i pretrpio šokantan poraz od Notingem Foresta. Junak "šumara" bio Hadson Odoi, koji je golom u 72. minutu srušio "redse".

Tako su "građani" koji su u Brentfordu koji je poveo u prvom minutu golom Vise imali neugodnog rivala, ali su uspjeli da režiraju preokret sada usamljeni na vrhu, a za to najviše mogu da zahvale sjajnom Halandu koji je potvrdio da se nalazi u životnoj formi na startu ove sezone. I kojeg je stativa spriječila da veže treći het-trik.

U preostala tri duela popodnevnog programa viđena su tri remija. Brajton je remizirao bez golova protiv novajlije Ipsviča koji je osvojio prvi bod, Kristal Palas je anulirao dva gola minusa protiv Lestera, a Vest Hem je u malom londonskom derbiju protiv Fulama u gostima stigao do boda u petom minutu nadoknade pogotkom Ingsa.

Spektakularan duel na "Vila parku" pripao je Aston Vili koje je nakon preokreta dobila Everton za treću pobjedu, dok je Čelsi golom Nkunkua u 86. minutu slavio na zatvaranju današnjeg programa protiv Bornmuta u gostima. 

Rezultati 4. kola (danas): Sautempton - Mančester Junajted 0:3 (0:2) (De Liht 35, Rašford 41, Garnačo 90+6), Kristal Palas - Lester 2:2 (0:1) (Mateta 47, 90+2pen - Vardi 21, Mavididi 46), Fulam - Vest Hem 1:1 (1:0) (Himenez 24 - Ings 90+5), Brajton - Ipsvič 0:0, Mančester siti - Brentford 2:1 (2:1) (Haland 19, 32 - Visa 1), Liverpul - Notingem Forest 0:1 (0:0) (Hadson Odoi 72). Aston Vila - Everton 3:2 (1:2) (Votkins 36, 58, Duran 76 - Meknil 16, Kalvert Luin 27), Bornmut - Čelsi 0:1 (0:1) (Nkunku 86). 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 23:08