Evropska Superliga / - EVROPSKA SUPERLIGA
31/01/2023 u 19:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud odlučio - UEFA i FIFA da ne blokiraju projekat Superlige

Viši sud u Madridu doneo je odluku kojom je se najvišim telima evropskog i svjetskog fudbala (UEFA i FIFA) zabranjuje da blokiraju projekat evropske Superlige dok traje zakonski postupak

Ova blokada se odnosi i na sve pridružene članice, što omogućava da projekat nastavi sa daljim radom, prenosi Mozzartsport.

Madridski sud je ovu odluku dostavio A22 sportskom menadžmentu, koji je stvorena da sponzoriše i pomaže u stvaranju evropske Superlige.

U svom savjetodavnom kapacitetu, A22 se fokusira na cjelokupnu strukturu, rad i finansijske aspekte novog potencijalnog takmičenja.

Po mišljenju Višeg suda u Madridu, koraci koje su preduzele UEFA i FIFA predstavljaju „prepreke tipične za zatvorene i anahrone modele koje nisu u skladu sa slobodnom konkurencijom i principima slobode preduzetništva koji preovladavaju u Evropi“.

Viši sud u Madridu je stoga odobrio zaštitu od bilo koje vrste sankcija dok je u toku zakonski postupak. Slučaj je sada na čekanju pred Sudom pravde Evropske unije, a nakon toga će se vratiti na španske sudove. Viši sud u Madridu, koji je već kaznio UEFA i La Liga u toku ovog pravnog postupka zbog postupanja u "proceduralnoj lošoj namjeri". UEFA će plaćati i sudske troškove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
UEFAFIFASUPERLIGA
20. april 2024 07:34