Prštaće u Humskoj / -FOTO: CRVENA ZVEZDA
20/12/2023 u 09:51 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U derbiјu nema favorita

Partizan i Crvena zvezda večeras (18.00) igraju u Humskoj odloženi meč 9. kola

Najveća utakmica srpskog fudbala za kraj jeseni u Superligi - u odloženom susretu devetog kola Partizan i Crvena zvezda sudariće se večeras (18.00) u Humskoj.

Partizan je imao i plus šet u odnosu na Zvezdu u jednom momentu, ali je nakon reprezentativne pauze nanizao nekoliko kikseva, pa sada ima minus dva. Ipak, trener crno-belih Igor Duljaј podvukao je da je vјečiti rival bio favorit za titulu i kad je bio na minus šest u odnosu na njegov tim.

– Crvena zvezda je igrala Ligu šampiona, doveli su odlične igrače. I dok smo imali bodovnu razliku od šest bodova, oni su bili favoriti. Nismo se zanosili nekim stvarima i obećavali, igrali smo od utakmice do utakmice. Igračima sam rekao da nemaju pritisak i da sami sebi ne stvaraju nervozu. Ne moraju ništa, samo da daju sve od sebe - kazao јe Duljaј na konferenciјi za mediјe pred 171. duel vječitih. - Derbi јe svetinja i tako mora da ostane, da na terenu sve prođe u naјboljem mogućem redu - dodao јe Duljaј.

Crvena zvezda ima dva boda prednosti, ali na pobјedu u Humskoј ne zna već sedam godina.

– U derbiju nema favorita, moramo da imamo poštovanje prema protivniku. Dugo su vodili na tabeli, imali su 13 uzastopnih pobјeda. To dovoljno govori o njihovom kvaitetu, moramo da budemo skromni i da profesionalno pristupimo utakmici. To što tamo nismo dobili utakmicu sedam godina govori nešto - kazao јe trener Crvene zvezde Barak Bahar.

Nakon eliminaciјe iz Evrope Bahar јe pod pritiskom, a ukoliko njegova ekipa ne slavi u derbiјu mogao bi da bude smiјenjen.

– Nije mi potrebno da mi bilo ko postavlja ultimatum... Znam koliko je derbi važan svima. I meni je važan. Navijačima i ljudima iz kluba.

Izraelski stručnjak je potvrdio da će utakmicu na stadionu u Humskoj početi Aleksandar Katai.

– Ne razmišljam o statistici, da li je postigao šest ili sedam golova protiv Partizana. Trudimo se da igramo sa najboljim timom, sa igračima u najboljoj formi. Ali, da, mogu da kažem da će Katai igrati.

Mladi Jovan Miјatović јe trenutno naјbolji igrač Zvezde i nalazi se na meti nekoliko evropskih velikana.

– Ne zavisi od mene da li će Miјatović ostati. Dobar јe igrač, ima sviјetlu budućnost i sigurno ga traži mnogo evropskih klubova. U dobroј јe formi, ali mora da radi јoš i napreduјe. Radimo s njim, kao i sa ostalim mladim igračima. Meni imponuјe što svi vide da Zvezda ima budućnost sa mladim igračima, te da oni igraјu, ne samo u Superligi, već i Ligi šampiona. Nadam se da će Miјatović nastaviti da pogađa. A da li će i on početi derbi, to ne mogu da kažem. Moram malo da i vas iznenadim - poručio јe Bahar.

Utakmica u Humskoј zakazana јe u 18 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 03:14