Sa meča na stadionu pod Goricom / -FOTO: LAZAR RUžIć
28/03/2023 u 15:07 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vujačić: Nismo zaslužili da izgubimo

Mislim da smo pružili bolju igru od Srbije - poručio je defanzivac "crvenih"

Fudbalska reprezentacija Crne Gore pružila je dobru igru u duelu sa Srbijom, možda i bolju nego protiv Bugarske u Razgradu, ali na kraju nije uspjela da stigne do povoljnog rezultata. „Orlovi“ su dva šuta koja su išla u okvir gola pretvorili u pogotke i pod Goricom osvojili tri boda.

-Kada pogledamo rezultat, mislim da on nije realan na osnovu igre koju smo prikazali. Nedostajao nam je taj pogodak, a da smo ga kojim slučajem prvi postigli sigurno bi utakmica otišla u drugom pravcu. Pokazali smo da možemo kod kuće da igramo protiv mnogo jačih reprezentacija. Ali, šta je tu je, moramo ići dalje, čeka nas nastavak kvalifikacija u junu – rekao je Igor Vujačić, defanzivac “crvenih”.

Atmosfera na stadionu bila je za desetku, a stekao se utisak da odavno tribine Gradskog stadiona nisu bile punije.

-Znali smo da će stadion biti pun, a mogu reći da je čast i privilegija igrati ovakve utakmice. Navijanje je bilo odlično, atmosfera takođe i bez ikakvih incidenata, što je najvažnije. Mislim da su igrači Srbije dočekani na fenomenalan način, sve je proteklo u sportskom duhu.

Da li ste vi možda u ovakvoj atmosferi izgorjeli u prevelikoj želji da stignete do povoljnog rezultata?

-Mislim da nismo. Hladne glave smo ušli u utakmicu, pričali smo šta nam se dešavalo u nekim prethodnim utakmicama, jer nas je uvijek taj pritisak sputavao da dođemo do cilja. Međutim, ovu utakmicu smo odigrali dobro, neutralisali sve njihove napade do 75. minuta. Primili smo gol na onakav način, a postoji VAR… Ali, ne želim da ulazim u sudijske odluke. Po meni, pokazali smo bolju igru nego Srbija.

Iz dvije utakmice na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Crna Gora je osvojila tri boda. Da li ste zadovoljni ostvarenim?

-Nismo zadovoljni, posebno nakon onako završene sinoćnje utakmice u kojoj smo pružili dobru igru, stvorili nekoliko prilika, a na kraju izgubili. S druge strane, Srbija je jedan od favorita u grupi, nije sramota izgubiti od njih, ali opet po svemu što smo vidjeli ne možemo biti zadovoljni.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu, a Crna Gora će u Podgorici ugostiti Mađarsku, koja je sinoć lako i ubjedljivo sa 3:0 savladala Bugarsku.

-Reprezentacija Mađarske je uz Srbiju jedan od favorita u grupi. Po kvalitetu i trenutnoj formi, te dvije selekcije su se izdvojile u grupi. Ako mislimo nešto više da uradimo, moramo kući da pobjeđujemo. Moramo izvući pouke iz ovog meča, da u junu damo maksimim i trijumfujemo – poručio je Igor Vujačić, koji se već danas vraća u svoj klub.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:47