Са тренинга Црне Горе / - Фото: КСЦГ
26/11/2021 u 07:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора на новом почетку, Француска ривал на старту квалификација

Црногорски кошаркаши одрадили су jуче тренинг у Поу гдjе ће вечерас против Француске почети квалификациjе за Свjетско првенство

Домаћин jе фаворит, међутим у нашем тиму надаjу се да могу пружити добар отпор.

- Фали доста играча, имали смо и само три тренинга. Неће бити лако, али морамо да покушамо да одиграмо што jе боље могуће. Ни путовање ниjе било лако, мада смо на тако нешто сви навикли - рекао jе Филип Баровић и наставио:

- Љетос смо имали претквалификациjе, оне нам сигурно помажу у припреми ових мечева у квалификациjама. Али, опет, екипа jе битно промиjенjена, само jедан тренинг од укупно ти смо одрадили комплетни. Француска jе такође ослабљена, али има велику базу, доста играча из овог састава игра Еврокуп. Против неких смо већ играли у дуелу са Виртусом и знамо добро шта да очекуjемо од њих.

Наша селекциjа jе и у претходним квалификациjама била у групи са Француском. Ривал jе добио оба меча, али jе у Подгорици jедна лопта била пресудна.

Ни оваj пут неће бити лако да их изненадимо, али ни Французи ниjесу у наjjачем тиму.

- Ниjесмо комплетни, али смо дошли да одиграмо мушку утакмицу, да се супротставимо и да се представимо у што болjем свjетлу. Дошао сам да помогнем колико могу против атлетски одличне екипе Француске. Треба да будемо паметни, физички против нjих jе практично немогуће, али можемо да искористимо нjихове мане у игри - рекао jе Немања Радовић.

Наш кошаркаш први пут jе у националном тиму од Свjетског првенства у Кини.

- Лиjепо jе вратити се. Доста момака знам од раниjе, практично читав живот и недостаjали су ми. У доброj сам форми и имам самопоузданjа пред ове дуеле, то jе веома битно за играча. А мотива никад не фали када се игра за репрезентациjу - поручуjе крилни центар Немања Радовић.

Дуел у Поу игра се вечерас од 20:30.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:48