/ -FOTO: FIBA
15/09/2023 u 14:44 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FIBA rang lista: Amerikanci prvi, Srbija peta, Crna Gora na 17. mjestu

Najveći skok na listi i to za 22 mjesta napravila Letonija

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) danas je objavila novu rang listu, a njen izgled je možda malo i iznenađujući jer se na čelu nalazi selekcija Sjedinjenih Amerričkih Država. Na nedavno završenom Mundobasketu, Amerikanci su zauzeli tek četvrto mjesto, ali je FIBA svoju listu posjasnila time da se je povratak SAD-a na vrh „konzistentnost na velikim turnirima u poslednja tri ljeta“. Amerikanci su igrali polufinale Olimpijskih igara 2021, te bili bronzani na Američkom kupu 2022, a sa vrha FIBA rang liste su smijenili Špance, prvake svijeta iz 2019, koji su bili tek deveti na ovogodišnjem Mundobasketu.

Španci, koji su prošle godine osvojili Evrobasket, ostali su ispred novih šampiona svijeta, selekcije Njemačke, koji su napradovali osam pozicija, do trećeg mjesta. Četvrti tim svijeta je selekcija Australije, koja se nalazi ispred vicešampiona planete Srbije za 0,2 boda. Slijede Kanada, koja je napredovala devet mjesta, Argentina, koja je pala tri pozicije, kao i Letonija koja je "skočila" čak 22 mesta. Deveta je Francuska, a Top 10 zaokružuje Litvanija, dok su ispali Slovenci na 11. mjesto.

Kada je u pitanju crnogorska košarkaška reprezentacija, odličan rezultat na Svjetskom prvenstvu je donio i skok na listi i to za dva mjesta. Tim selektora Boška Radovića trenutno je na 17. mjestu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 06:03