Kompletne pripreme u Tivtu / -FOTO: KSCG
27/06/2024 u 11:16 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kadeti Crne Gore počeli pripreme za B prvenstvo Evrope

Selektor Demir Kalić pozvao je 16 igrača, a kompletne pripreme kadetska reprezentacija odradiće u Tivtu.

Kadetska muška košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, čime je zvanično počela pripreme za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Skoplju od 8. do 17. avgusta.

Selektor Demir Kalić pozvao je 16 igrača, a kompletne pripreme kadetska reprezentacija odradiće u Tivtu.

Na spisku selektora Kalića su: Vuk Kankaraš (Podgorica), Vuk Ivelja (Budućnost), Relja Rajković (Lovćen), Lazar Bajčeta (Podgorica), Balša Mugoša (Podgorica), Maksim Brnović (Budućnost), Blažo Jovanović (Podgorica), Đorđe Đukanović (Lovćen), Milovan Milić (Centar), Dušan Stanković (Olimpijakos), Jakša Mićković (Radnički BG), Marko Popović (Budućnost), Andrej Fantić (Pro basket), Vuk Radović (Budućnost), Miloš Veković (Vojvodina) i Marko Bardić (Nanter).

Kadetska reprezentacija ima osam zakazanih provjera - po dva meča protiv Sjeverne Makedonije (15. i 16. jula u Tivtu), zatim u Sarajevu 20. i 21. jula protiv Bosne i Hercegovine, zatim slijedi dvomeč (23. i 24. jul) protiv U18 selekcije Saudijske Arabije, dok će utakmice protiv Hrvatske (31. jul i 1. avgust) u Tivtu biti generalne provjere pred šampionat.

-Vjerujem da ćemo kroz tih osam utakmica odraditi sve ono što smo planirali i da ćemo najbolje pripremiti ekipu za sve ono što nas očekuje na samom prvenstvu, kazao je selektor Kalić, u čijem su Stručnom štabu tim menadžer Aleksa Popović, treneri Stefan Miličković i Miloš Rovčanin, kondicioni trener Marko Jevremović i fizioterapeut Medo Spahić.

Crna Gora je u grupi B, gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar, a premijerni meč,,crveni" igraju 8. avgusta protiv Islanda.

-Očekuje nas nimalo naivna grupa, jer znamo koliko reprezentacije Holandije, Češke i Islanda ulažu u košarku tokom posljednje decenije. Ipak, treba naglasiti da dolazimo iz zemlje koja je na posljednjem Mundobasketu završila na visokom 11. mjestu i samim tim imamo obavezu da se što bolje predstavimo na Evropskom prvenstvu i probamo da izborimo A diviziju, gdje nam je i mjesto, rekao je Kalić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DEMIR KALIĆKSCG
27. jun 2024 11:17