Spremni za start / -FOTO: KSCG
07/08/2024 u 17:01 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kadeti sjutra počinju nastup na B prvenstvu Evrope

Crna Gora je u grupi B, gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar, a premijerni meč,,crveni" igraju sjutra (16 časova) protiv Island

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je juče za Skoplje, gdje će od sjutra do 17.avgusta učestvovati na B prvenstvu Evrope.

"Crveni" su kompletne pripreme odradili u Tivtu, a tokom pripremnom meča odigrali su osam kontrolnih mečeva – ostvarili su polovičan učinak protiv Srbije, upisali dva poraza od Hrvatske, dva puta savladali su Sjevernu Makedoniju, te Bosnu i Hercegovinu, kao i U18 selekciju Saudijske Arabije.

Nakon napornih priprema, selektor Demir Kalić sa dosta optimizma očekuje predstojeći šampionat.

-Okupili smo se 27. juna u Tivtu i od tada iskoristili period da vrijedno radimo i odigramo osam kontrolnih utakmica. Raduje me što su momci pokazali karakter i određeni kvalitet sa reprezentacijama Hrvatske i Srbije, koje su učesnice A divizije, kazao je selektor Crne Gore Demir Kalić.

Crna Gora je u grupi B, gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar, a premijerni meč,,crveni" igraju sjutra (16 časova) protiv Island.

-Očekuje nas nimalo naivna grupa, jer znamo koliko Holandija, Češka i Islanda ulažu u razvoj košarke. Ali, isto tako mislim da ovi momci imaju kvalitet i karakter da odu do kraja i da ovoj selekciji vratimo mjesto u A diviziju, gdje nam je i mjesto, naglasio je Kalić, u čijem stručnom štabu su tim menadžer Aleksa Popović, treneri Stefan Miličković i Miloš Rovčanin, kondicioni trener Marko Jevremović i fizioterapeut Medo Spahić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 22:56