Suđenje na štetu Budućnosti? / -DRAGANA STJEPANOVIC
02/05/2024 u 22:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KK Budućnost Voli: Dožaj mora da podnese ostavku

Pronašli smo 20 grešaka na našu štetu, a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih - naveli iz podgoričkog kluba

Košarkaški klub Budućnost Voli dva dana nakon poraza od Partizana u prvom meču polufinala plej-ofa saopštio je da Komesar za suđenje ABA lige, Srđan Dožal mora da podnese ostavku, zbog kako tvrde, propusta koje su arbitri napravili na meču sa Partizanom u Beogradu, na startu polufinala ABA lige.

Podsjetimo, "plavi " su poraženi sa 78:67. Druga utakmica se igra u utorak u "Morači".

- Košarkaški klub Budućnost Voli je, kao i u 25. kolu regularnog dijela, analizirala sudijske odluke na prvom polufinalnom meču ABA lige između Partizana i našeg kluba i uvidjeli smo niz grešaka na našu štetu. Sudijski kriterijum nije bio isti za obje ekipe, pronašli smo 20 grešaka na našu štetu, a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih. Mogu se vidjeti nedosuđeni faulovi, pogrešno dosuđeni faulovi, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju "koraci" - navodi se u saopštenju.

Istakli su da neće dozvoliti više da imaju takav tretman kod sudija.

- Naš klub neće dozvoliti ovakav tretman kod sudija u ABA ligi, ne želimo da u odlučujućim mečevima nisu igrači ti koji odlučuju pobjednika utakmice. Najodgovornija osoba za ovako nizak nivo suđenja je komesar za suđenje u ABA ligi - Srđan Dožal. Zato šaljemo jasnu poruku gospodinu Dožalu: Pakuj kofere! - zaključje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 16:34