/ - FOTO: MINISTARSTVO SPORTA
20/09/2023 u 14:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalošević najavio pomoć Kući sporta i Gimnaziji u Tuzima

Ministar Lalošević izrazio je zadovoljstvo prilikom obilaska građevine planirane za buduću Kuću sporta

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević sa svojim saradnicima obišao je sportski teren Gimnazije "25. maj",  u Tuzima, čiju izgradnju je Ministarstvo finansiralo sa 28.000 eura. Teren je praktičan i za mali fudbal, rukomet i košarku, a biće na korist svim mladim ljudima u toj Opštini.

Ministar je prilikom ove posjete najavio pomoć Gimnaziji i njenom direktoru Gimnazije Seadu Ljuljanaj prilikom opremanja školske sportske sale sportskim mobilijarom.

Ova posjeta inicirana je i pozivom predsjednika trenera Tekvondo kluba "Besa" Nikole Gegaja i predsjednika kluba Ljubom Gojĉajem. On je idejni tvorac Kuće sporta u toj opštini, koja bi bila centralno mjesto tekvondo sporta, ali i ostalih sportova u Malesiji i iz čitave Crne Gore.

Ministar Lalošević izrazio je zadovoljstvo prilikom obilaska građevine planirane za buduću Kuću sporta.

-Tekvondo klub "Besa" je za ponos ne samo Tuzi, već i Crne Gore. Vi ste već napravili šampione. To su Andjela i Andreja Beriŝaj, i drugi takmičari iz Malesije. Ne sumnjam da ćemo se i u Parizu ponositi i vidjeti jednu od sestara na Olimpijskim igrama. Kada pogledam vasu trofejnu salu, vidim da smo na pravom putu- kazao je ministar Lalošević.

On je dodao da će Kuća sporta biti repezentativna, a naša saradnja sa Opštinom Tuzi i odgovornom dijasporom dovešće ovaj projekat do kraja.

Ministarstvo će za ovaj infrastrukturni objekat izdvojiti, prema sadašnjim planovima, 40.000 eura.

To je još jedan u nizu projekata podrške Ministarstva sportskoj infrastrukturi u oko 20 gradova u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:01