Vasilije Adžić / -FOTO: TWITTER/JUVENTUS
20/10/2024 u 14:26 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ažić dobio pohvale italijanskih medija

Najava uspješne priče za crnogorskog bisera

Pobjeda je uljepšala debi u dresu Juventusa, a na račun Vasilija Adžića koji je odigrao 25 minuta, računajući nadoknadu stigle su i pohvale italijanskih medija.

Crnogorski biser je imao 14 kontakata sa loptom, devet tačnih dodavanja od 10, dobio dva duela od četiri, te imao i dva uspješna starta.

- Najvažnije je da smo uzeli tri boda, drago mi je što je Kabal uticao na autogol – istakao je Adžić nakon meča.

Već u debitantskoj sezoni Adžić sa Juveom ima najveća očekivanja.

- Želimo da osvojimo titulu jer mi smo Juventus. Naš cilj je pobjeda u svakom meču i želimo da nastavimo u ovom ritmu - dodao je Adžić.

Već u pripremnom periodu nametnuo se treneru Tijagu Moti svojim radom na treninzima, potom imao problem sa povredama, ali je svoj debi dočekao u osmom kolu u derbiju protiv Lacija.

- Dolazim iz Crne Gore, male države, teško je prije svega biti ovdje i dokazati se. Nije mi lako da se naviknem na realnost toliko drugačiju od one iz koje dolazim, na treninzima pokušavam da se usavršavam i uklopim, znam da mogu još dosta toga da pokaže - naglasio je Adžić.

Od "Tutosporta" zaslužio je Adžič šesticu, a pomenuti list je u izvještaju napisao da je mladi igrač pokazao da posjeduje ogroman talenat.

Zaslužio je Adžić pohvale i od "Korijere delo sporta": "Debitovao sa 18 godina i pokazao hrabrost da šutne iz daljine".

Konačno, pohvale nisu izostale ni od "Gazete".

- Crnogorac rođen 2006. godine, čiji se debi dugo čekao zbog niza fizičkih problema, za 18 minuta plus nadoknada odigranih protiv Lacija oduševio je drskošću i dodirom lopte - navela je "Gazeta".

Pohvale Adžiću, koji je konačno debitovao mnogo će značiti i za samopouzdanje.

Priča 18-godišnjeg Nikšićanina i 18. crnogorskog fudbalera koji je zaigrao u italijanskoj Seriji A je tek počela, a na uspješnom debiju čestitao mu je i Juventus na klupskom sajtu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. oktobar 2024 19:23