CSA cijeni uspješne rezultate / -FOTO: CSA
18/09/2023 u 20:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bjelica uručio plaketu Lani Pudar

Supertalentovana bosanskohercegovačka plivačica početkom septembra u Izraelu postala dvostruka juniorska šampionka svijeta

image

Lana Pudar i Dusko Bjelica

-FOTO: CSA
Da Crnogorska sportska akademija cijeni uspješne rezultate sportista ne samo iz Crne Gore već i regiona potvrda je i jučerašnji događaj u Mostaru - prvi čovjek ove asocijacije prof. dr Duško Bjelica uručio je supertalentovanoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar i njenom treneru Damiru Đedoviću Specijalne plakete za ostvarene rezultate.

Lana je početkom septembra u Izraelu postala dvostruka juniorska šampionka svijeta - bila je zlatna na 100 i 200 metara dellfina, a srebrna na 50 metara delfin. Ona ima i evropsko zlato na 200 metara delfin sa prošlogodišnjeg šampionata Evrope u Rimu.

image

Lana Pudar i Dusko Bjelica

-FOTO: CSA
-Mi iz Crnogorske sportske akademije se radujemo uspjesima svih sportista iz regiona. Znamo iz kakvih uslova dolaze do uspješnih rezultata, zato ih posebno cijenimo i nagrađujemo našim plaketama. Lana je primjer da ništa nije nedostižno kad se vrijedno radi i vjeruje u uspjeh. Želimo joj da nastavi da ostvaruje svoje snove, a sigurno smo da je pred njom blistava karijera, rekao je prof. dr Duško Bjelica.

Crnogorska sportska akademija je organizacija čiji je glavni cilj promocija sportske nauke u međunarodnom, multikulturalnom, multidisciplinarnom, kao i interdisciplinarnom kontekstu.

Sportsku nauku smtra integratorom znanja o ljudskom pokretu iz perspektive prirodnih nauka, medicine, društvenih i humansitičkih nauka.

Glavni naučni događaj u organizaciji CSA je godišnja konferencija koja se održava u prvoj sedmici aprila.

Ona se svrstava među vodeće sportske naučne kongrese na zapadnom Balkanu, a uključuje niz gostujućih predavača, usmene i poster prezentacije iz multidisciplinarnih i monodisciplinarnih oblasti, kao i različite vrste radionica.

Naučnom skupu CSA prisustvuju nacionalni, regionalni i međunarodni sportski naučnici sa akademskim karijerama.

CSA objavljuje nekoliko publikacija u okviru svojih aktivnosti.

Najpoznatiji su Crnogorski časopis sportske nauke i medicine (MJSSM) i Sport Mont (SM), koji se sastoje od originalnih recenziranih naučnih članaka i intradisciplinarnih i interdisciplinarnih prikaza istraživanja iz oblasti sportske nauke čiji su autori naučnici iz cijelog svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 13:42