Црногорски каратисти / - Фото: МИНА
12/05/2022 u 20:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црну Гору на ЕП у каратеу представља 20 такмичара

Црногорски карате на 57. Европском сениорском првенству, од 25. до 29. маjа у турском Газиантепу, представљаће 20 такмичара – 13 у борбама и седам у катама, саопштено jе из Карате савеза

Црногорска репрезентациjа у Газиантепу наступиће са значаjно измиjењеним саставом.

У односу на прошлогодишнjи шампионат у Поречу неће наступити Ненад Дуловић, Марио Хоџић, Предраг Смоловић и Андриjа Фатић у мушкоj, односно Ана Драшковић, Jелена Максимовић, Ксениjа Раjовић и Драгана Конjевић у женскоj конкуренциjи.

Наступ jе уочи пута, због повреде, морала да откаже и Марина Раковић.

У борбама поjединачно код мушкараца наступиће Матиjа Боjић (до 60), Огњен Оташевић (до 67), Балша Миличковић (до 75), Никола Маловић (до 84) и Немања Jововић (преко 84), док ће се само екипно такмичити Немања Микулић, Лазар Кукуличић и Стефан Гоjчевић.

У женскоj конкуренциjи, у борбама, поjединачно за медаљу бориће се Ања Jовић (до 50), Анђела Ивановић (до 55), Василиса Буjић (до 68) и Милена Jовановић (преко 68), док ће Jована Стоjановић наступити само у екипноj конкуренциjи.

У катама поjединачно такмичиће се Бисерка Радуловић и Владимир Миjач, коjи ће бити и дио тима са Ариjаном Кочаном и Кенаном Никочевићем.

У женскоj конкуренциjи ката тим наступиће у саставу Маша Ђукановић, Мила Мраковић и Џена Цановић.

Такмичаре ће у Газиантепу предводити селектори Алмир Цецуњанин и Жарко Раковић у борбама, односно Милена Милачић и Тиjана Поповић у катама.

Част црногорског каратеа у Газиантепу, осим такмичара, браниће и судиjа Миодраг Радуновић.

Црногорску делегациjу предводиће секретар Велjко Брновић.

На прошлогодишњем ЕП у Поречу црногорски каратисти освоjили су двиjе медаље – мушка екипа у борбама сребрну и Jелена Максимовић бронзану.

Каратисти су на континенталним шампионтима у сениорскоj конкуренциjи, у кимону са црногорским грбом, до сада освоjили 11 медаља – двиjе сребрне и девет бронзаних.

Сребрни jе, осим мушке екипе из Пореча, био Марио Ходжић 2019. у Гвадалахари, коjи има и бронзану медаљу, двиjе године раниjе, у турском Коћелиjу.

Бронзане медаље осваjали су и Jелена Максимовић (2014. и 2021), Драгана Коњевић (2016), Марина Раковић (2012, 2013. и 2015), Никола Маловић (2019) и женски ката тим у саставу Милена Милачић, Тиjана и Бисерка Радуловић (2007).

Одлазак за Газиантеп предвиђен jе за 23, а повратак 29. маj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:58