Učesnici trenerskog seminara ASCG / -FOTO: ASCG
25/06/2024 u 20:12 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Trenerski seminar ASCG i kamp perspektivnih atletičara

Pljevlja ovih dana u znaku "kraljice sportova"

U Pljevljima je u organizaciji Atletskog saveza Crne Gore, Trenerske organizacije ASCG i AK Rudar, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, Opštine Pljevlja, Centra za sport i rekreaciju ove opštine i Rudnika uglja Pljevlja održan edukativni seminar za atletski trenere i počeo sa radom Prvi kamp perspektivnih atletičara.

Seminar je svečano otvorio generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj, koji je prenio pozdrave predsjednika ASCG Milorada Vuletića, spriječenog da zbog službenih obaveza prisustvuje seminaru i poželio im uspješan rad na daljem stručnom usavršavanju, razvoju i unapredjenju atletskog sporta. Učesnike seminara i kampa ispred Opštine Pljevlja pozdravio je potpredsjednik Darko Gazdić.

image

Učesnici kampa perspektivnih atletičara

-FOTO: ASCG

Nakon pozdravnih govora uručene su Zlatne plakete ASCG za doprinos u organizovanju edukativnog seminara ASCG i prvog kampa perspektivnih sportista "Pljevlja 2024": Opštini Pljevlja, Centru za sport i rekreaciju, Rudniku uglja i Budimiru Jestroviću, treneru AK Rudar.

Otvaranju seminara prisustvovali su i mladi učesnici kampa perspektivnih sportista ASCG koji će u narednih sedam dana raditi na trenažnom procesu u Pljevljima.

Zapažena izlaganja na seminaru imali su Drago Musić, predsjednik Stručnog savjeta ASCG i član Stručnog štaba reprezentacije za srednje i duge pruge na temu: "Razvoj sposobnosti - trening za srednje i duge pruge", zatim Emir Ćerimagić iz Sarajeva, predsjednik AK Novi Grad, jedan od uspješnih organizatora regionalnog edukativnog seminara atletskih trenera u Sarajevu na temu: "Liderstvo i inovacije u atletici", kao istaknuti atletski trener iz Beograda Milorad Jovančević, koji je realizovao praktični dio teme: "Najvažniji segmeni skoka u dalj".

Seminaru je presustvovalo dvadesetak trenera koji će svoja znanja nastaviti da prenose u radu sa mladim sportistima u kampu u Pljevljima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ASCGMILAN MADZGALJ
25. jun 2024 20:14