Priznanja za bronzani kata tim i selektorku Milenu Milenu Milačić / -FOTO: GLAVNI GRAD
04/12/2023 u 20:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Internacionalnim karate turnirom započeo niz manifestacija u čast Dana Podgorice

Moram istaći da mi je posebno zadovoljstvo i čast što sam pozvana da govorim na otvaranju ovog karate takmičenja - kazala predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović

Internacionalnim karate turnirom "44. kup oslobođenja Podgorice – Trofej Lob", koji je juče otvorila predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, počeo je niz manifestacija kojima se obilježava 19. decembar, Dan Podgorice.

- Moram istaći da mi je posebno zadovoljstvo i čast što sam pozvana da govorim na otvaranju ovog karate takmičenja, kao prvog u nizu decembarskih sportskih i kulturnih događaja koji se organizuju u čast praznika našeg glavnog grada. Činjenica da proslavu Dana oslobođenja Podgorice počinjemo upravo takmičenjem u jednoj borilačkoj vještini simbolički nas lijepo podsjeća na značaj borbe kao takve i za oslobođenje našeg naroda od fašizma u Drugom svjetskom ratu, ali i na njen značaj u našem svakodnevnom životu - rekla je ona.

Ona je izrazila poštovanje prema svim učesnicima turnira, od takmičara, trenera, sudija, pa do publike, ocjenjujući da njihovo prisustvo pokazuje posvećenost disciplini, istrajnosti, časti i harmoniji, kao osnovnim obilježjima karatea, koji je više od sporta i predstavlja zapravo svojevrsno umijeće i način života.

- Iza svih naših takmičara, sigurna sam, stoje nebrojeni sati treninga, žrtvovanja i posvećenosti, tako da vjerujem da se, bez obzira na današnje rezultate, prava pobjeda sastoji u ličnom rastu i razvoju koji postižete baveći se karateom. Posebnu zahvalnost kao Glavni grad dugujemo Karate klubu "Budućnost" koji već 44. godinu zaredom početak decembra u Podgorici uljepša organizacijom ovog turnira. Nadam se da su naši gosti iz inostranstva zadovoljni podgoričkim gostoprimstvom i da će nam se i ubuduće vraćati - poručila je Borovinić Bojović.

Trofej su ove godine osvojli karatisti Bara, drugi su bili Ulcinjani, a treća Zeta.

Turnir je okupio 592 takmičara iz 45 klubova i sedam država.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:48