Списак репрезентативки / - Фото: РСЦГ
21/11/2021 u 16:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Лавице" почињу припреме за СП

Рукометашице Црне Горе почињу припреме за Свjетско првенство у Шпаниjи – први тренинг изабраница селекторке Боjане Поповић заказан jе за понедjељак у дворани „Верде“ у Подгорици.

Дан уочи окупљања познат jе и списак 19 дjевоjака коjе ће конкурисати за мjесто у тиму, а планирано jе да у Шпаниjу путуjе 17 играчица. Селекторка Поповић суочена jе са броjним проблемима, jер не може да рачуна на неколико веома важних играчица коjе су биле носиоци игре у претходним годинама и акциjама.

Репрезентациjа ће у Подгорици тренирати до четвртка, када путуjе за Шведску, гдjе ће против домаће селекциjе 26. и 28. новембра одиграти контролне мечеве коjи ће бити одлична провjера за изазов на планетарноj смотри.

Црна Гора учешће на Свjетском првенству почиње 3. децембра дуелом против Словениjе, два дана касниjе ривал jе Ангола, а 7. децембра селекциjа Француске.

За „лавице“ ће то бити шесто учешће на првенствима свиjета, а наjбољи резултат оствариле су на послjеднjем коjе jе 2019. године одржано у Jапану, гдjе су освоjиле пето мjесто.

Свjетско првенство у Шпаниjи

Шири списак репрезентациjе Црне Горе

Голманке

Марина Раjчић (Кастамону, Турска), Анастасиjа Бабовић (Будућност Бемакс), Љубица Ненезић (Глориа Бузау, Румуниjа)

Крила

Jованка Радичевић (Кастамону, Турска), Диjана Уjкић (Бург де Пиж, Француска), Нина Булатовић (Будућност Бемакс), Ивона Павићевић (Будућност Бемаx), Диjана Мугоша (Подравка, Хрватска)

Пивоти

Татjана Брновић (Будућност Бемаx), Ема Рамусовић (ЦСМ Букурешт, Румуниjа), Николина Вукчевић (Будућност Бемаx)

Бекови

Матеа Плетикосић (Будућност Бемакс), Итана Грбић (ФТЦ, Мађарска), Ђурђина Маловић (Тулон, Француска), Наташа Ћоровић (Будућност Бемакс), Танjа Ашанин (Мошонмађаровар, Мађарска), Санjа Премовић (Конjа, Турска), Илда Кепић (Будућност Бемакс), Андриjана Поповић (Будућност Бемакс).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:42