Лига основних школа / - Фото: Одбојкашки савез
03/11/2021 u 17:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лига основних школа почиње сјутра

Традиционална спортска манифестациjа Лига основних школа званично ће почети сjутра, а окупиће ученике 17 подгоричких основних школа, саопштено jе из Секретариjата за културу и спорт Главниог града

У 21. издању манифестациjе ученици ће се до 16. новембра надметати у девет спортова: малом фудбалу, кошарци, рукомету, одбоjци, стоном тенису, тенису, каратеу, атлетици и шаху.

Саопштено jе да jе циљ манифестациjе да промовише спорт међу школском популациjом и мотивише што већи броj дjечака и дjевоjчица да се уклjучи у спортске активности.

- Овогодишње издање Лиге основних школа има jош већи значаj, jер су дjеца због епидемиолошке ситуациjе више мjесеци била физички неактивна и без часова физичког васпитања, а општепознато jе колико jе бављење спортом и редовно вjежбање важно за психофизичко здравлjе и благостање - пише уз саопштењу Секретариjата за културу и спорт Главног града.

Кошаркашко такмичење биће одиграно у ОШ 21. маj, фудбаско у балону Арене, домаћин рукометног турнира биће ОШ Радоjица Перовић, а одбоjкашког Божидар Вуковић Подгоричанин.

Стонотенисери ће се такмичити у просториjама Стонотениског клуба Спин, каратисти у малоj сали Спортског центра Морача, тенисери на теренима Дадекса, шахисти у ОШ Максим Горки.

Атлетичари ће се за медаље борити на атлетскоj стази касарне у Маслинама.

- За осваjаче прва три мjеста у сваком спорту, Секретариjат за културу и спорт Главног града обезбиjедио jе медаље и пехаре, док ће побjедници надметања у екипним спортовима и атлетици изборити пролаз на такмичење на државном нивоу.

Сви турнири биће одржани без присуства публике, у складу са важећим мjерама и препорукама - пише у саопштењу Секретариjата за културу и спорт Главног града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 12:06